02 Şubat 2020 - Pazar

VİCDANIMIZ ‘DA BİR DEPREM OLMALI

Yazar - Erdem Talaş
Okuma Süresi: 3 dk.
Erdem Talaş

Erdem Talaş

talaserdem@gmail.com -
Google News

Elazığ, ve Malatya’da  kendini iyiden iyiye htiren 6.8 şiddetindeki depremin etkilerini ortadan kaldırmak için Türkiye tüm imkânlarını seferber etti.

Yaşadığımız bu acı olay,  bugün millet olarak birlik olmak el ele verip yaralarımızı bir an evvel saracak gün, olması gerektiği  gibi  bir gün ve her günümüzün aynı birlik beraberlik, duyguları ile hareket etmeyi başarabilsek, hep el ele verip bu birlikteliğimizi daim kılabilsek, işte o zaman tüm zorlukların altından kalkar ve yaşanan en ağır doğal afetlerde dahi , en hızlı şekilde toparlanıp yaralarımızı- insanlarımızı yeniden hayata bağlaya biliriz. Bunun için vicdanlarımızda’ da bir deprem olmalı !

Deprem, Sel, Çığ, vs. gibi afetler  acı kayıpların verildiği, doğal afetler ’de can kayıplarımızın yanı sıra sağlığımızı ’da büyük oranda etkileyen olaylardır. Maddi  manevi zararları olan bütün afetleri halk olarak el ele kol kola mücadele ile yaralarımızı sarıp, acılarımızı ve kayıplarımızı unutturamayız belki ama minimize edebiliriz.

BÜTÜN AFETLERİ EL ELE ATLATALIM

Deprem, insanoğlunun en çok etkilendiği doğal afetlerin başında gelmektedir. Yıkıcı etkisi oldukça büyük olan depremler gerek doğada gerekse insanoğlunun hayatında büyük tahribatlara yol açmaktadır. Bu doğal afet, birtakım sosyolojik ve psikolojik problemleri beraberinde getirebiliyor  ve sarılması zor yaralar açıyor.

 

Belki de depremin ölümcül etkisini artıran faktörlerin başında mevsimin kış olması’da etkili oluyor  ve -15 ler -20’ler derecesinde yer yer daha da artan, soğuk havayı söylemek mümkündür. Bu nedenle vatandaşların maruz kaldığı soğuk hava koşulları yalnız o anda ölenler için değil, hastalanan, yaralanan ve sağ kalanlar için de ayrı bir felaket olmuştur. yollarının karlı,  buzlu,  olması ve yollarda depremin etkisiyle kaymaların meydana gelmesi zelzele bölgesine yardım ulaştırılmasına engel teşkil edebiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732