09 Ocak 2022 - Pazar

SEKMEN TÜRKİYE EKONOMİSİNE’DE EL ATTI

Yazar - Erdem Talaş
Okuma Süresi: 4 dk.
Erdem Talaş

Erdem Talaş

talaserdem@gmail.com -
Google News

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen sadece kendi haberlerini yaptırdığı bir tv kanalında, Ben ekonomistim, açıklamasında bulunan, EBB Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye’nin yeni ekonomik Paketini  önerenlerden biriyim demiş.

2014 Yılında, Erzurum dışından, gelen bir aday olması, birçok insanın tepkisini toplamış, bir süre halk arasında Erzurumlu olmadığı söylentileri ile çalkalanmıştı. Buna rağmen,  Sekmen Erzurumluların Cumhur başkanı RTE ye olan sevgisinden faydalanıp, seçim çalışmaları ile ilgili çok büyük gayretlere girmeden, büyük bir farkla iki dönemdir, Büyükşehir belediye Başkanlığına seçiliyor. Yine sadece kendisinin haberlerini yapan bir yayın organında, Sayın Sekmen kendisini Erzurum’a layık olarak görmediğini ifade etmişti. Kendisini o şehirden daha üst bir mevkide olması gerektiğini düşünmüş olsa da, Cumhur Başkanı RTE’ nin hatırına binaen, gelmiş olmalı ki seçimler sürecinde ’de çok büyük bir çaba sarf etmeden iki dönemdir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor.  2014 yılında göreve geldiği günden bu zamana kadar yapmış olduğu atamalar ile belediye bünyesinde kurdurduğu şirketler ’de ki  yapılan ticari faaliyetlerle birçok gazete ve gazetecilerin eleştirilerinin’ de hedefinde olmuştu.

Hatta bu gazetecilerden biride naçizane ben oldum.

‘’ Erdem Talaş Bana açmış olduğu hakaret davasından da mahkemeden çıkarttığı karar evlere şenlik bir karar idi  5 yıl boyunca kendisini eleştirmem  için eleştirileri  mahkeme kararı ile çıkarttıran ilk siyasetçi olarak hakikaten rekorlar kitabına girecek ilk siyasetçi olacak adam bence’’

Sayın sekmen yine sadece kendi haberlerini yapan bu yayın organın ‘da kendisinin ‘de ekonomist olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki yeni ekonomi modelinin de mimarlarından biri olduğunu ifade etmiş.

Bende bir Gazeteci, olarak sayın Sekmen’e  birkaç soru sormak istiyorum. Bize özel bir açıklama beklemiyoruz elbette Sayın sekmen genel bir açıklama ile yine sadece kendi haberlerini yapan yayın organın ’da kamu oyuna göreve geldiği gün Belediyenin borcu ne kadardı bugün ne kadar açıklamasını yapar mı ? aynı zamanda, Sayıştay raporlarında belirtilen usulsüzlükleri Erzurum Halkına açıklar mı ? ve belediyenin borçlanmasının limitini aşmış olmasını ve belediye bütçesinin  1 milyar 100 milyon TL’nin harici kamu bankalarına borçlandığı 670 milyonu neden aldı ve ne yaptı ? sayın sekmen kamu oyunu ve biz gazetecileri aydınlatabilir mi acaba ?

EBB Sayıştay Raporlarında yer verilen maddeler sırasına göre şu şekilde belirtilmiştir.

Sayıştay raporunun 'denetim görüşünü etkilemeyen tespit ve değerlendirmeler' bölümünde 6 bulgu tespit edildi. Bulguların başında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma limiti sınırının 670 milyon aşıldığına dikkat çekildi.

Raporda tespit edilen usulsüzlüklerin tamamı şöyle:

Taşınmazların değer tespitinin yapılmaması.

 

Elden çıkarılacak stoklar ve maddi duran varlıklar hesabı ile ilgili amortisman işleminin eksik yapılması.

Borçlanma limitinin aşılması.

Sözleşmeli kadrolarda çalışan personellerin müdür olarak atanması.

İşçi izinlerinin kanuna uygun şekilde kullandırılmaması.

Sosyal denge ödemelerinden sözleşme aidatı kesilmesi.

                                                                              

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732