04 Mart 2020 - Çarşamba

(1) EY ELEŞTİRİ

Yazar - Erdem Talaş
Okuma Süresi: 3 dk.
Erdem Talaş

Erdem Talaş

talaserdem@gmail.com -
Google News

Bu günlerde en çok duyduğum cümlelerden biride ülkemizi kıskanıyorlar ülkemizi çekemiyorlar.

Uçak ve Helikopter üretiminde dışa bağımlıyız.

Silah ve mühimmat üretiminde dışa bağımlıyız.

Tren ve araba üretiminde dışa bağımlıyız.

Telefon Telsiz ve bilgisayar üretiminde dışa bağımlıyız.

Tarımda dışa bağımlıyız.

Doğalgazda dışa bağımlıyız.

Elektrik te dışa bağımlıyız.

Petrolde dışa bağımlıyız.

İlaç ve tıbbi donanımda dışa bağımlıyız.

Allah aşkına Bizim neyimizi kıskanıyorlar Bizim neyimizi çekemiyorlar biz ülke olarak kime nerde nasıl rakip olmuşuz?

Bunların hiç birisini üretmiyoruz. Hepsinde de dış ülkelere bağımlıyız. Öyleyse sıkıntı nedir sıkıntı halk olarak bizde, sıkıntı siyasetçilerimizde sıkıntı, yöneticilerimizde, sıkıntı bürokratlarımızda her fert kendine düşen görevleri yapacak nereye gidiyoruz ne hale düştük bu durumdan nasıl çıkabilirizin hesabını yapacak.

Nasıl olsa birileri yapar diyecek durumda değiliz İran’la iyi değiliz Rusya düşmanımız gibi ırak dost mu düşman mı bellisiz k.ırak vize uygulamasına başladı Avrupa’nın düşüncesi belli Amerika kendi çıkarları derdinde bizi kim düşünecek acaba?

Bizler kendi kendimizi yönetemiyorsak başka ülkelerin bizim ülkemizi kıskandığı cümlelerinin altına sığınarak mağdur edebiyatı yapmayalım önce kendi kendimizi adalet, adavet, saygı. sevgi çerçevesinde yönetmeyi öğrenelim. Başkalarının haklarına, hukuklarına, görüşlerine, düşüncelerine saygı duyduğumuzu açık açık ifade etmeliyiz. Bizler bu yönetim tarzı ile yönetildiğimiz zaman inanın örnek bir ülke oluruz hakem bir ülke oluruz.

Bizi bizler düşünmek zorundayız önce siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakarak ülkemizin geleceğinde ülkemizin istikrarında buluşacağız. Ayrışmaları ayrıştıranları içimizden atarak ülkenin selameti ve huzuru için TÜRKİYE adı altında birleşmeliyiz İSLAM birliği adı altında birleşmeliyiz Biz bu ayrıştırmaları geçmiş te defalarca yaşadık. Zulümler gördük zalimce yönetilmeye çalışıldık.

Herkes iyi düşünsün kin nefret düşmanlık ırkçılık vb. söylemlerden uzak dursun ülkenin selameti, huzuru ve güveni için birlik beraberlik ekseninde birleşsin birleşmek zorunda olduğunu bilsin.

Okuma özürlüyüz;

Tarih kitaplarımızı açıp okuyalım tarihimiz çok açık nasıl yönetildik nasıl yönettik nasıl hükmettik bunları bilmeden anlatmadan uygulamadan her şeyi devletten bekleyerek bir arpa boyu yol alamayız.

Herkes uzaya giderken uzayda yaşam varımdır diye araştırma yaparken bizler hala yaya yolda yürümeye devam ediyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732