10 Şubat 2020 - Pazartesi

MEVLADAN MESAJ VAR İNSAN OĞLUNA

Yazar - Erdem Talaş
Okuma Süresi: 3 dk.
Erdem Talaş

Erdem Talaş

talaserdem@gmail.com -
Google News

İki yıl içinde neler yaşadık.  Dile kolay şeyler değil yani, Yangın,  Sel, Depremler, şehitler,kadın cinayetleri,  vallahi ne dile kolay nede yazması kolay şeyler değil.  Bu kadar çok felaketlerin üst üste gelmesi hiç hayra alamet değil. Peki ama nedir, bu kadar felaketi  üst üste getiren neden,  hepsi  birden üstü üstüne geliyor. insanlığın başına,  şöyle tarihe bir göz atın.  Dünyayı sadece bir çiftlik, yada keyif çatma yeri ve gönlünce yaşama yeri olarak görüp, peygamberlerin gösterdikleri yol ve doğrulardan saparak, batıl  inançlara esir olan ve gaflete düşen, milletlerin sonunun ne olduğuna ne kadar ibret verici olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz. Allah ‘ın gazabına uğrayan milletler ne yazık ki geçmişten hiçbir ders almamışlardır. Onlar her şeyi umursamazlıkla  ve ilgisizlikle seyir etmişlerdi. Kendilerinden önceki ulusların uğradıkları akıbeti onları hiç tedirgin ve huzursuz etmemişti. Harabeleri seyrederken kaygısız bir seyirci tavrını takınmış, tarihi okurken ibret almamışlardı.

Gelelim günümüz ‘de yaşanan üst üste felaket olaylarına bir göz atalım son iki yılda neler olmuş insan oğlunun başına kısa sürede üstü üstüne ne felaketleri gelmiş.

kasım süleymani abd tarafından öldürüldü,

- iran-abd geriliminin artması ile füzeler yağdı,

 Ukrayna uçağı iran tarafından yanlışlıkla (!) füze ile düşürüldü, çok sayıda insan öldü,

Türkiye de ve  Avustralya’da yangınlar çıktı,

Elazığ’da deprem oldu, 41 vatandaşımızı kaybettik,

Çin’in wuhan kentinde başlayan corona virüsü ile çok sayıda insan öldü,

Sabiha gökçen ‘de bir uçağımız inişi sırasında parçalandı çok sayıda insan yaralandı ve ölen vatandaşlarımız oldu.

Afganistan’da uçak düştü, sonradan yalanlansa da ilk tespitlere göre 83 kişinin öldüğü belirtildi,

Manisa ve Marmaris’te 5 büyüklüğüne yakın depremler meydana geldi,

Son olarak Küba-Jamaika arasında 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Demek ki, hidayet bulmuş ve hidayet bulamamış toplulukların görüş açısında önemli fark vardır.

Sapık ,dinsiz ve kafir milletler, milletlerin hatalarından ve uğrdakıları akıbetlerden hiç ders almamışlardır.

Ancak inançlı topluluklar geçmişte ki helak olmuş milletlerin yaptıkları hatalara yanlışlara düşmeden akıbetlerini düşünerek aynı hatalara düşmemeleri gerekmez mi o halde.

Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır

Bu söz sizlere neyi hatırlatıyor; elbette ki  birey olarak kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini  inancımıza göre haksızlık karşısında dik durmak, adaleti savunmak, hakka, hukuka ,riayet etmeyi, insana değer vermeyi, insanı sevmeyi hatırlatmalı hepimize ne güzel söylemiş Peygamber efendimiz S.A.V  komşusu açken tok yatan bizden değildir. Öyleyse silkinip kendimize gelme zamanı gelmedi mi sizce de ……

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732