19 Ağustos 2021 - Perşembe

MÜLTECİ KAMPINA DÖNDÜK

Yazar - Erdem Talaş
Okuma Süresi: 2 dk.
Erdem Talaş

Erdem Talaş

talaserdem@gmail.com -
Google News

Avrupa’nın rahatlığı uğruna, Canım Ülkemizi Mülteci Kampına çevirenler, sözde 4 Milyon olduğu söylenen, mülteciler ülkenin birçok bölgesinde bir araya toplanmış çeteler oluşturmakta, gün geçmiyor ki,  bir vukuatları olmasın. Kentlerin merkezinde çeteler oluşturan (Getto) lar, ne şehirlerimizde nede sokaklarımızda huzur bırakmadılar. Daha düne kadar bu ülkenin vatandaşlarını ötekileştirerek bekaa nutukları atıyorlarken bugün ülkenin bekasını tehlikeye atan bu ülkenin yöneticileri, Avrupalının keyfini düşündüğünün yüzde biri kadar, bu ülkenin huzurunu düşünmüyorlar.

Bu durum, yenilgiye uğrayan ABD’nin Vietnam’dan ve İran’dan kaçarken sergilediği alçakça durumdan daha alçakça bir eylem olmalı.

Terk ederken, çıkarı için kullandıklarının çoğunu da yanında götürmüştü.

Gözden çıkardıklarını, yaya yollamış…

Dur bakalim, ne olacak!!!         

Dış politikada İsrail, Suriye ve Mısır ile olan ilişkilerde teolojik gerekçelerin jeopolitik çıkarların önüne geçmesi devlete ciddi bedellere mal olmuştur. NATO zirvesi sonrası Taliban’dan kaçan NATO ile iş birliği yapan Afganlara, Türkiye’nin kapılarını açması ve Kabil Hava Alanını NATO adına koruma kararı alması intihar ile eş değerde son derece yanlış olmuştur. Hatalı Suriye mülteci politikasına, Afganistan ile yeni bir halka eklenmiştir. Devletin her yaz karşı karşıya kaldığı orman yangınlarında, topyekûn mücadelede hazırlıksız olduğu, yangınla savaş stratejisi ve donanımının olmadığı ortaya çıkmıştır. Kamuoyunun Kanal İstanbul’da örneklenen doğaya karşı hassasiyeti, yaşanan orman yangınlarından sonra daha da artmıştır. Doğayı, gelecek kuşaklar adına korumak devletin görevidir. Bu görev sınırların, mavi vatanın korunması kadar kutsaldır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732