01 Şubat 2019 - Cuma

ERZURUM’ DA SİYASET

Yazar - Erdem Talaş
Okuma Süresi: 3 dk.
Erdem Talaş

Erdem Talaş

talaserdem@gmail.com -
Google News

2019 Yılı Yerel seçimleri Erzurum’da bir hayli çekişmeli geçeceğe benziyor. İlk defa burada böylesi bir seçim atmosferi ile karşılaşıyorum diyebilirim, çünkü bu seçimin farkı mevcutta olan Siyasi Parti adaylarının yanı sıra bağımsız adayların da sayısı bir hayli fazla bunun ne anlama geldiğini sanırım hemen herkesçe biliniyor !!!

Özellikle Erzurum’da büyük ölçüde MHP tabanının olduğu bir şehir, ancak MHP tabanı da bu seçimlerde oldukça kafası karışık (ŞİMDİLERDE ESKİ VE YENİ MHP) gibi bölünmeler görüyoruz. Geçtiğimiz genel seçimler öncesi kurulan İYİ PARTi ‘ nin de yöneticilerinin MHP den ayrılarak kurulmuş olması elbette ki en büyük etken İYİ PARTİ katılımcılarının Büyük ölçüde  MHP tabanından olması.

Erzurum’da MHP nin Aday göstermeyerek Cumhur İtfakı ile eski MHP li olan ve aday çıkarmayan MHP ye kızan veya MHP tabanından gelen iyi partiden aday olmayan yada aday gösterilmeyen eski MHP ‘li ve AK Parti Aday adayları içinden Aday gösterilmeyen birçok aday adaylarından bazıları kendilerine farklı siyasi Partilerde arayış içine giriyor. Kimileri  ise ben bu seçimi tek başıma kazanırım diyerek, bağımsız Adaylığını ilan ediyor.

Sanrım seçimlere yaklaştıkça bu bağımsız Cengaverlerin sayıları daha da artacak gibi görünüyor.

Hal böyle iken Erzurum ve Erzurum’ lunun da kafası karıştı bir hayli ve görünen oki daha da karışacak bir tarafta Mevcut belediye Başkanı  AKP ve MHP nin İttifak adayı olan Mehmet Sekmen’den memnun olmayan vatandaşlar, diğer tarafta iyi Parti ve CHP millet ittifakı adaylarının kimilerinin netleşmediği ancak belli ölçülerde isimleri siyasi arenada dolaşan adayları, Diğer taraftan Sadet Partisi’ de oldukça iddialı adaylar ile gireceklerini belirtiyorlar.

Hal böyle iken 2019 yerel seçimleri Erzurum’da halk artık ne istediğini biliyor kimi seçeceğini ve neden seçeceğini biliyor. Elbette kafa karışıklıkları olacak çünkü bütün adaylar iddialı hepsi kendi eksenin de sevilen tanınan insanlar, ama elbette bizler Erzurum Halkı olarak artık bu memlekete gerçek ten hizmet edecek insanlar istiyoruz. bu durumda ise denenmişleri denemek bizlere ne kazandıracak bunu da önümüzdeki zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz inşallah.

NOT:BÜTÜN ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİM VE UMARIM BU SEÇİMLERi  ŞAİBESİZ,KAZASIZ BELASIZ, GEÇİRMEK ÜMİDİ İLE KALIN SAĞLICAKLA

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732