25 Eylül 2022 - Pazar

KİMLER KİMLERLE ONA BAKIN SİZ

Yazar - Erdem Talaş
Okuma Süresi: 6 dk.
Erdem Talaş

Erdem Talaş

talaserdem@gmail.com -
Google News

Hepinizin malumu bu son zamanlarda birçok yazılı ve görsel basında yer alan bir haberle başlamak istiyorum. Bir milletvekili olan hanımefendinin akıl alma servetinden başlayalım kimden bahsettiğimi eminim sizler de hemen anladınız.

AK Parti Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, sizlerin de bildiği üzere, Sedat Peker'in Zehra hanımın evde çekilmiş başı açık bir videosunu paylaşması ile yapılan bazı yolsuzluklar ortaya çıkmıştı bu süreçte neler yaşandığına basından ve sosyal mecralardan her birimiz zaten biliyor ve takip ediyordum onun için olayları sil baştan anlatmak yerine konuya sayın Millet vekili Zehra Taşkesenlioğlu hanımefendinin,

2019'da Prof. Dr. Ünsal Ban ile görkemli bir düğün töreni ile dünya evine girmesi ile başladı. Aradan 3 yıl geçti ve 2022 yılında Zehra Hanım eşi Ünsal bey'den ayrılmak için boşanma davası açtı.

Evet buraya kadar hayatta herkesin başına gelebilecek olağan şeyler yaşandı, asıl olaylar ise Zehra hanımın eşi Ünsal Ban’a evdeki mahrem görüntülerini paylaşması ve eşi Zehra hanımın milletvekili kimliği üzerinden ticari işler yaptığını, ve yaptığı ticari işlerin içinde rüşvet yolsuzluk gibi suçlamalar barındıran bir beyanatı olması idi.

(Tabii burada bir önemli husus da Zehra hanımın bence ne kadar büyük bir servete sahip olduğunu şu an ne ben ne de sizler hayal bile edemeyiz. !! Öyle ya bir çırpıda iki buçuk milyon doları, çıkarıp eşine yatırım yapması için verdiğini düşünürsek herhalde mal varlığını ipotek ettirip bankadan kredi çekmemiştir,!!  bu kadar yüklü bir parayı diye düşünüyorum.)

Kaldı ki bunun aksini ne Zehra hanımın ne de herhangi bir yakınının böyle bir açıklaması olmadı.

Evet çok korkunç bir servete sahip olsa gerek ki, Zehra Hanımın bir çırpıda bu kadar büyük bir sermaye çıkarmak elbette günümüz Türkiye'sinde çok nadir ailelerde veya insanlarda, vardır.!!! aksi olması pek mümkün olmayan bir dönemden de geçiyoruz üstelik.

Ayrıca Zehra Hanım'ın elbette yaşamış olduğu mahremiyeti ile ilgili mağduriyetine sebep olanları da kınıyoruz inançlı bir Müslüman ve bir insanın özeli olan mahremiyetinin ulu orta İnternet ortamında yayılması hiç ama hiç insani değil.

Tüm bu olanların yanı sıra yine benim de aklımda deli sorular var elbette ??  mesela Zehra Hanım Ünsal bey ile evlenmeden önce Ünsal Bey'in daha önceki görevlerini kötüye kullanıp uzaklaştırma aldığını biliyor muydu ?? neticede Zehra Hanım sıradan bir insan değil bir milletvekiliydi.

Bir diğer soru ise aklımı kurcalayan bu rüşvet çarkı ile ilgili işin içinde başka kimler var mesela ??  bunlarla ilgili bir soruşturma başlatıldı mı mesela ?? Zehra Hanım hani şu fetö'nün Bankası Bank Asya'nın genel müdürlüğünü yapmış olan ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu, hakkında bir soruşturma açılmış mı acaba hatta yakın zamanda bu konu ile ilgili,

Erzurum iyi Parti İl Başkanı sayın Melih Kırkpınar yönetimi ile birlikte bir suç duyurusunda bulunmak için savcılığa şikayet dilekçesi vermek için gittiği,

Erzurum ‘’Adalet Sarayı'nda’’ konuyla ilgilenecek savcının olmadığı, cevabını aldıklarını ve uzun süre bekletildikten sonra bu cevabı verdiklerini adliye önünde gazetecilere yapmış olduğu açıklama ile duyurdu.

Sahi o savcı bulundu mu daha sonra mesela??

Kısaca bu aklımdaki bütün soruları soracak olursam bu konu öyle uzar gider ancak ben bu yazımda biraz da Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne değinmek istiyorum.

Sebebi ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan yazının başlığında dediğim gibi sekmeyen ihaleler Sayın Mehmet Sekmen'in çalışmalarına değinmek istiyorum.

Öncelikle geçtiğimiz günlerde ayın Sekmen İstanbul'da Eyüp Sultan'da bir davete icabet etti. Ben de bu davette bir ağabeyinin daveti üzerine bulunmuştum sayın Sekmen de bu davette yine kendi başarılarından bahsederken dikkatimi bir cümlesi çekti.

‘’Hani şu çok abartılan enflasyondan dolayı,’’ Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu süreçte Belediyeden ihale almış olan, işleri devam eden müteahhitlere vs…. enflasyondan dolayı zorlanacak olan firmalara almış oldukları ihaleleri ve işlemlerini bırakabileceklerini söylemiş olduklarından bahsetti.

Sayın Sekmen'in  göreve geldiğinden bugüne dek Erzurum'da birçok sektörde Belediye bünyesindeki şirketler vasıtası ile işleri çözdüğü kimseye minnet etmediği herkesin malumu. !!!!

Hani bir atasözümüz var bilirsiniz. (Kurdun ensesi neden kalın derler kendi işini kendi gördüğü için)

İşte bu sözün tam olarak hakkını veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen 2014 yılında seçildiğinden beri Erzurum'da birçok işini kendi yöntemleri ve kendi bünyesinde şehre hizmet etmeye çalıştı.

Öyle ki Belediye bünyesinde kurdurduğu şirketler ile İnşaat sektöründen, Turizme, çiçekçilikten, sanatsal organizasyonlara, kadar birçok sektöre el attı ve hep kendi işini kendi gördü neredeyse.

Ve son zamanlarda sanat severliği ve hayvanseverliği de bir o kadar ön plana çıktı ki belediye bünyesinde kurdurduğu şirketler vasıtası ile yine Erzurumlu hiçbir esnafa vesaire hiç yük olmadan, !!!!!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732