13 Eylül 2022 - Salı

Neden tasarruf edilemez bilemedim ki?

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 5 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News

Son yıllarda değerli siyasetçilerimiz tarafından sıkça tekrarlanan “İtibardan tasarruf olmaz” ifadesi doğrudur, ancak burada mesele, kimin ya da neyin itibarının söz konusu olduğudur. Madem bu ifade siyasilerin olağanüstü israfı gündeme taşındığında yanıt olarak kullanılmaktadır, o halde siyasilerin dillerinden düşürmediği itibar bir iki kişiden oluşan siyasi kadroya ya da onun çevresine aittir. Pekala bu anlayışla itibar sağlanabilir, fakat bu itibar sadece ülkemiz  içinde  bulunan ve sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen  bir siyasi kadro için saman alevi misali  geçici olağanüstü maliyetten başka bir anlam ifade etmez.

Bu meşhur laf her şey de geçerlimidir? Mesela Atina’da alınan evler, kaçak, yatlar, katlar içinde geçerli midir? Büyüklerim derdi At izi it izine karıştı diye. Son günlerde hakikaten öyle bir ortam mevcut ki. Her gün yeni bir yolsuzluk ortaya çıkıyor, her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bir değerli büyüğümüz seçim zamanı bir şeyler oldu ama bizde ne olduğunu bilemiyoruz diye bir kelam etmişti. Şimdi gerçekten bir şeyler oluyor gel gör ki kimsenin ne olduğundan haberi yok

Bir Deli Çavuş namı ismi ile Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker var. Benim diyen gazeteci ve ajans eline su dökemez. Her şeyden, her yerden haberi var. Kim nasıl yetiştirmiş bizlere meçhul ama Sedat Peker’in bu kadar bilgiye nasıl ulaştığını cahil kafam almıyor. Bunları içerden servis etmeyen biri olmasa bunlara ulaşması mümkün değil derim. Dediği gibi insanları önce hasta edip sonra tedavi ediyor. Kime ne söylediyse doğru çıktı ve bu hakkında iddialar çıkan vatandaşlar istifa ediyor. İstifa mı ediyor yoksa istifaya mı zorlanıyor orası da ayrı bir muamma çöz çözebilirsen. Sanki istifa edince konu kapanıyor, Bu millet unutuyor yaşananları.

Suçsuz insan hemen istifa edip gitmez sanırım yada etik olarak hakkında çıkan iddiaları temizlemeden Atinalara yâda başka bir yere kaçmaması pardon gitmemesi gerekir. Suçsuz kişi istifa etmez kalıp onurlu bir şekilde mücadelesini verir. Bazı durumda suçlu kişiler suçunun ortaya çıkmaması için eline aldığı gücü kaybetmemesi için istifa etmez.

Gerçeklerin er yada ortaya çıkması gibi iyi bir yanı var.

Her katil mutlaka bir gün cinayet yerine uğrar

Çözülmeyen cinayetler var, fakat katil içindeki duygulardan kurtulmak için bir mutlaka açık verir. Bunun örneklerini defalarca gördük. Hani bir siyasetçi vardı mitingde ben çocuklarıma helal lokma yedirmedim dediği gibi.

O gafı gayri ihtiyari yaptığını sanır ama söylediğinden haberi bile olmadığını dile getirir.

Konuyu dağıtmadan tekrar konumuza dönelim itibarda tasarruf edilmez sözünü çok duyduk. Bu söz acaba yolsuzluklar içinde geçerlimi?

Hırsızlık ve yolsuzlukta tasarruf edilmez diyebilir miyiz?

Görüyoruz, duyuyoruz etrafımızda sistemli ve bilinçli olarak yolsuzluklar yapılıyor. Bunun böyle kabul görmesi bir gelenek haline mi getiriliyor. İnsanlarımız duyarsızlaştırıldı mı verilen sözler havada mı kaldı

Verin Kardeşinize yetkiyi ülke nasıl idare edilir gösterelim. Enflasyonla mücadele nasıl yapılırmış gösterelim günün gösterelim enflasyon denen canavara bu vaatler verildi mi verildi.

Peki, bu yetki verildi mi, verildi de ne oldu? Ülkemizin hali malum, Demek ki yetki ile ilgili bir sorun yok. Yönetim sorunumuz var.

Geldiğimiz noktayı görüyor yaşıyoruz ülkemizin durumu pek iç açıcı görünmüyor. İtibarda tasarruf olmaz diye diye bugünlere geldik. Şimdi neyin itibarı kaldı hiçbir şey kalmadı. Hele ki son günlerde Sedat Peker’in ortaya çıkardığı milletvekilinin de karıştığı iddia edilen olaylar karşısında insanlarda itibar falan bırakmadı. Rabbim sonumuzu hayr eylesin sonumuz iyi görünmüyor. Açılan bu yaralar kolay kapanacak gibi değil Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.

İtibarlı günler dilerim

Hakan Dikmen

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732