23 Haziran 2022 - Perşembe

Halkımız bu tür şeyleri görür affetmez

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 4 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News

Erzurum’da siyasiler seçim derdinde iken vatandaşımız geçim derdinde. İşte ahvalimiz böyle olunca ne olacak bu halimiz ervahımız diye soruyorlar? 

Sokakta vatandaşımız birbirine hep aynı soruyu sorarken ulusal ve yerel kanallarda programlarda aynı bilmiş beyincikler yine kendilerine göre yorumlar yaparak gündemi,  siyaseti, seçimi yok millet ittifakının adayı Şu yada bu zat olmamalı yok efendim dış güçler yok Bakanın gözlerinde ışık diye boş beleş çene çalmaya  devam ediyorlar. 

Tabi yerelde de bizler gerek meydanlarda gerekse kapı arkalarında gündemi sizler için takip ediyoruz. 

Buradan İktidar ittifakı yetkilerini uyarıyorum millet ittifakı Türkiye’nin dört bir yanında çalışıyor. Vatandaşları dinliyor sizler ise halkın bu durumuna sessiz kalıp gözleri boyandığını sanmayın 

Şu zaman kadar gördüğüm tek bir gerçek var hiç kimse haklının yanında değil herkes güçlünün yanında olduğudur  buna bütün ittifaklar dahil al birini vur ötekini hiç bir farkları yok hele ki yerelde bu durum işler acısı hal almış vaziyette. Tabi hem millet ittifakında hem de cumhur ittifakında çalışan çabalayanlar var mı? Evet, var lakin bu durum istisnai sevgili dostlarım 

Ülkem insanında son zamlardan sonra vurdumduymazlık olmasa da bir bahanecilik söz konusu aynı benzin ve mazota gelen zamlar sonrası ben 100 TL'lik alıyorum diyenler gibi... Gerçi şimdilerde 100 TL ye aldığı yakıtı arabalar kokluyor beğenmiyor bile...

Hal böyle olunca da önce eteğimizdeki taşları dökmek gerekiyor. Erzurum’da insanlar dertli hem de çok dertli konuşmadığına falanda bakmayın. Herkesi sandığa gömecek diyenlere de söyleyin vatandaşın çoğunluğu sandığa gitmek istemiyor bilesiniz. 

Partilerde iç çekişmeler devamlı olmuştur. Erzurum’da ise bu iş çekişmeler sürekli oldu, olacak şuan da da fazlası ile var. Lâkin ilimizin nüfus oranına göre bu çekişmeler daha da fazladır. İlimizde insanımız bu iş çekişmeleri, Koltuk ve sıra kavgalarını daha iyi görmektedir. Sonuçta muhalefet partileri boş kaleye gol atamamaktadırlar. Düşünün muhalefetin tek milletvekili ilimizde oturmamaktadır. Öteki muhalefet partisi il başkanı Erzurumlu bile değildir. Halk bu tür şeyleri görür affetmez. İktidar partisine gelince Cumhurbaşkanına güvenerek hem onu yalnız bırakmakta hem de gerçek manada çalışmamaktadır. AK Parti Erzurum Milletvekilleri halk sizden daha çok şeyler ister ve siz de onlar adına daha çok çalışabilecek, istekleri yapmak için çaba sarf edecek güçte ve durumdasınız ama etrafınızdaki leş kargaları sizleri bu durumları hiç anlatmazlar devamlı sizleri gerçeklerden uzak tutarlar. Söyle dönüp bir bakın etrafınızdaki kargalar kim bir bakın lütfen, halka inin yoksa sonunuz çok trajik olacak. 

Son zamanlarda Çevre illerdeki gelişmeleri takip eden Erzurumlu vatandaşlar imrenerek nüfusları Erzurum’un yarısı bile etmeyen illere gıptayla bakmaktadır. Fakat Erzurum cidden gelişemeye müsait  bir ildir. En büyük sorunu insanımızın kenetlenememesidir. Sistemde çarka dahil olmuş insanlar topluluğu yüzünden bir araya gelememekteyiz. 

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen  sosyal medya hesabında canla başla çalışıyoruz diye bir video paylaştığında altta yazılan yorumlara baktığımızda vatandaş hep bir sıkıntısını dillendirmektedir. Son 20 yılda Erzurum hantallaşmış bir kamu düzeni içindedir. Kendini üst tabaka gören insanlar topluluğu ve bunların yanında bulunan ve bu memleket için çalışan kişilere ne yapacaksın boş ver sen mi kurtaracaksın memleketi demekle yetinen bir güruh var. 

Makamlar gelip geçici derler ya makama geldiğinde o makamın hakkını o makamların kıymetini bilmek lazım... Makamlardan gelip geçenler unutulur lakin işini hakkıyla yapan asla unutulmaz.

 

Hakan Dikmen

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732