22 Eylül 2020 - Salı

Eski Köy Eski Hamam

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 4 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News

Yeni dönem yeni kongreler yapılıyor ama adaylar hep aynı.Eski köy Eski hamam misali.

Yaşadığım il  Erzurum için listelere  bakıyorum şaşırmamak elde değil. Yaşamında doğru dürüst bir kelam edememiş, ciddi bir eğitim almamış, alt yapısı kültürü olmayan insanlar yine koltuk peşinde.

Bu insanlar kimseye aldırmadan, aynaya bakmadan kendilerini başkan yada yönetici olmaya layık görüyorlar. Malumunuz dertleri Vatan’a, millete hizmet değil. En büyük amaçları malum koltuğu kapıp kendilerini ve akrabalarının geleceğini güvence altına almak

Bu arada yine eski siyasilerden  koltuk almak için takla atanlar var. Bunların bazıları yandaşları tarafından cilalanıp. Boyatılıp önümüze koyulmak isteniyor. Eskilerin bir deyimi var ‘’Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar’’

Erzurum siyasi anlamda gerçekten çok şanssız il. Yıllardır Erzurum milletvekilliği yapanlara, yönetici ve bürokratlara bir göz atın hangisi dişe dokunur bir hizmet getirdiler. Devletin 30 yıldır Erzurum’a getirdiği dişe dokunur, işsizliğe çözüm olacak bir yatırım ve hizmeti var mı? Tam tersi benim gördüğüm bu zaman zarfında Erzurum’un birçok değeri uçup gitti. Nerede bölge müdürlükleri nerede 3.ordu bunun gibi nice kurum ve kuruluşlar gitmedi mi. Bunun yanında kaliteli göçü hiç demiyorum.

Herhâlde bugün parlatılmaya ve umut ışığı gibi gösterilmeye çalışılan o kravatlı takımı nerede idi bu kurumlar bu memleketten giderken. Niye karşı durmadınız niye gündem oluşturmadınız.

İktidarın hangi milletvekili Erzurum kişiliğini, tarihini makûs kaderini değiştirecek bir çalışma yaptı.

Hiç koskoca bir hiç. Ne oldu Erzurum için düşünülen projelere. Hangi milletvekili bu konuda ciddi bir iş yapabildi? İktidar milletvekilleri Başkanlarının,halk ile iç içe olun halka kulak verin sözüne kim karşılık verdi? Bu milletvekillerinin Erzurum ve Erzurum insanın refahı için ne yaptılar.

Muhalefet milletvekillerinin işi kolay tabi. Onlarında sığındıkları tek kelime biz iktidar değiliz. Kardeşim zaten iktidar olmayacağını biliyordun bile bile lades dedin. Ki iktidarın çatısı sensin elini çeksen yıkılır.

Ne mi yapıyor muhalefet milletvekilleri? Bol bol sözlü veya yazılı önerge veriyorlar. Ülkemizde nerede ise yılın her günü bir kutlama var. Bunlar için sembolik mesaj atıyorlar. Demem o ki çok çalışıyorlar.

Ah benim bahtsız Dadaşım

Senin artık çıkış yolun, senin için seçim zamanı methiyeler düzen seçimden sonra randevu alsan bile görüşemediğin insanlardan kurtulmaktan geçiyor.

Aslın da Türkiye’nin de klasik sorunlarından bir olan yapıştırıldıkları o koltuklardan kalkmamak için direnen, kaldırıldıktan sonra ciğerci kedisinin ciğer özlemi çektiği gibi koltuk özlemi içinde oraya yeniden dönebilmek için her çeşit dalavereyi yerine getirerek kendisinden başka o koltuğa değer görmeyenler bu arada kişisel çıkarları için onları yeniden parlatmaya çalışanlar değil mi?

İnşallah yanılırım ama bu kafanın böyle gideceği göz önündeyken Erzurum’un yakın bir Tarih’te makûs kaderinin değişeceğini pek sanmıyorum

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732