02 Aralık 2021 - Perşembe

Allah’ım Sen Helal Süt Emmiş Dostlar Nasip Eyle!

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 3 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News

Eeee, kara toprağın altında dümdüz yatabilmek için, toprağın üstünde onurunla dimdik durman lazım. Yazıklar olsun ki bunu yıllardır göremedik, en yakınımızda bile. Arkanı dönersin konuşur, yüzüne gelir mayışır, gider yine konuşur.

Değmiyor bazen uğruna yorulduğun, değer verdiğin o insanlara, Ağlar mısın, özler misin, unutur musun, düşünür müsün tekrar bilmemde, bence değmez. Kolay değil helal süt emmişle dost olmak, Allah herkese helal süt emmiş dost nasip etsin. Bazen yaşarken duyduklarımızdan çok mustarip oluyoruz Zaman zaman dost sohbeti arıyoruz iki söz edecek, sonrada diyoruz ki; tek başına mutsuz olmak, biri ile yalancı mutlu olmaktan çok iyidir.

Tek dayanağım inancım ve Allah. Adil olan o! Kimsenin ahını kimse de bırakmaz alır. Ne zaman birine duygularını, sırrını açarsan, konuşursan o gün işte o gün onu kaybedersin. Bazen de şükrediyorum. Allah’ım bugün moralim bozuk olsun da asla karakterim bozuk olmasın diye. Biri senin için orada burada konuşuyor ise bil ki o şahıstan binlerce kez öndesin.

Bu Erzurum’da iyilik yaptığım nice adam gibi adamlar var, bir de madamlar. Mesela Okuldan tiktir sene mezun olamazken mezun ettirdiğim, diploma asla alamazken aldırdığım, yeri geldi hastasına el uzattığım, teşvik ettiğim ısrarla kovaladığım, ama şimdi onlar sayemde bir yerlerde işte, ekmek yiyorsa kursağında emeğim var. Kimi bunu bilip şahsıma dua ederken, kimi de kendini bir” ok sanıyor. Unutma sonumuz hep kara toprak.

Onlara niye yardım ettim diye de tövbe ediyorum çoğu kez, adam değil madamlar. Bunlara mı yıllarca iyilik etmişim diye de kendime kızıyorum. Huzur mu istiyorsunuz; stresten, huzur bozandan, her şeyden şikâyet edenden, egoludan, yalakadan, bir gram menfaati için iki büklüm olanlardan uzak durun kaçın. Asilsizden, Eğitimsizden ve Kalitesizden binlerce adım geri durun ki zararı size gelmesin.

Bu ülkede sapıklar, insanlıktan çıkmışlar, vatan hainleri ve de din düşmanları, hırsızlar soyguncular vampirler, haramı helal sayan, adalet diye en büyük adaletsizliği yapanlar, liyakat diye diye el altından eş dost işi görenler, kan emiciler çoğalmış. Artık ahlaka sarmışlar. Ey Allah’ım, Bu kara toprak altında dümdüz yatabilmek için, bizi bu hainlerden vatan satanlardan, adaletsizlerden, menfaatçilerden sapıklardan vs. uzak tut ki, toprak üstünde dimdik kalabilelim.

Allah’ım Sen Helal Süt Emmiş Dostlar Nasip Eyle!

Hakan Dikmen

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732