20 Temmuz 2020 - Pazartesi

Dikkat Kaldırım var ?

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 3 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News

Dikkat Kaldırım var ?

Bir arkadaşım, uzun zaman sonra Erzurum’a geldi. Sanırım aklında siyasete bulaşmak geçiyor ki, bana sordu: Erzurum’un ne sorunu var?

Erzurum´un ne sorunu yok dese çok daha çabuk yanıtlardım.

Tabii sorduğu soru kentsel anlamda. Yapılamayan belediye hizmetleri hakkındaydı.

Ben de, Erzurum’un ciddi altyapı sorunu olduğunu. Sağ olsunlar gelen belediye bakanlarımız makyajla uğraştıkları için altyapı sorununu büyük olduğunu, yağan ilk şiddetli yağmurda bunu göreceğini söyledim ve ekledim, Erzurum’un diğer sorunları trafik, otopark ve kaldırım işgalleri dedim.

Özellikle de kaldırım işgalleri dedim.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte kaldırım işgali bir hayli artmış durumda.

Kaldırım işgaline son verecek bir babayiğit belediye başkanı görmedim bugüne kadar. Çünkü belediyeler kaldırım işgallerine göz yumduğu gibi, bu işgallerden paralar da kazanıyorlar. Bir esnafın 100 metrekare dükkânı var ama ürünlerini dışarıda, kaldırımda sergiliyor. Zabıtalar geldiğinde de işgaliye ödüyor ve işyerini 15-20 metrekare daha büyütmüş oluyor.

Bir de bunun siyasi kazanımı da var. Kaldırım işgaline göz yummayacak bir belediye başkanı ilk seçimde tekrar oy alamayacak. Bir de ahbap çavuş ilişkiler. Ve partiliyse de zaten göz yummak zorunda.

Bir daha seçilmemeyi göze alacak ve kaldırım işgallerine göz yummayacak bir belediye başkanı bu Erzurum’a gelir mi bilemiyorum ama maalesef Erzurum’un büyük sorunları arasında bunları görmeden de edemiyorum.

Ayrıca kaldırımlar, otopark haline dönüşüp bizim gibi yayaların elinden alınmıştır. Biz yayalar, motorlu araçlarla dolan kaldırımlardan yollara inmek zorunda kalıyoruz. Kaldırımda veya yolda yürümek ise bir yetenek haline gelmiştir.

Bir de kaldırımların standartlara uymadığını görüyoruz. Kaldırımlar TSE standartlarına ve diğer yönetmeliklere göre en az 150 cm. olması gerekmekte. İki engelli aracın yan yana geçebilmesine olanak sağlamalıdır. Bırakın 2 engelli aracını biri daha geçemez durumdalar.

Örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Seçildikten sonra gelecek seçimi düşünmeyecek bir yiğit belediye başkanı bu sorunu çözer sanırım.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732