28 Mart 2022 - Pazartesi

Mini Mini Küçük Adamcıklar

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 2 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News

Ne güzel söylemiş büyük usta Cahit Zarifoğlu ‘’Bir duruşu olmalı insanın, bir bakışı, bir anlayışı, bir aşkı, bir davası olmalı’’

Değerli Büyüklerim

Günümüzde mini mini küçük adamcıkların çok büyük dalkavukları türedi. Bunların çalışma ve ilgi alanları arttı.

Bunlar referanslı, hatta günde 3x1 olmak üzere şiddetle tavsiye edilir duruma gelen, deneyimiyle övülen dalkavukluk, zanaat haline mi geldi bilmiyorum. Dalkavuklar menfaat elde etmek gündemde kalmak için yeni yeni alanlar mı keşfettiler?

Siyasilere, Bürokratlara, Zenginlere, iş adamlarına, aklı olmayıp ama akıllı geçinen zatlara, arazisi çok olan toprak ağalarına, amirlere, şerrinden korktuklarına ve hatta kişiler birbirlerine dalkavukluk yapma ihtiyacı hisseder mi oldu bilemiyorum.

Tarihe baktığımızda dalkavuklar, dalkavukluk yaptığı kişileri eğlendirerek menfaat elde ederlerdi, şimdi ise  yönlendirmekte, onları etkilemekte başarı elde etmişler, onları  zarara uğratsalar bile kendileri zarar görmeden işlerini başarmışlar, emri altında çalıştığı zat bunu fark etse de etmese de asla ötelenmemişlerdir.

Şu kısacık ömrümüzde şahsiyetimizi, karakterimizi oturtup, saygınlığımızı kazanıp dünya ve ahiretimiz için çalışalım. Elif gibi bir duruşa sahip olup şahsiyetimizi başkalarının cebinde aramayalım.

Şunu çok iyi biliyoruz ki bu gün bize dalkavukluk yapanlar yarın başkalarına dalkavukluk yapmaya hazırlardır…

Hakan Dikmen

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732