14 Temmuz 2020 - Salı

İt kağnı gölgesinde yürür de kendi gölgesi sanırmış

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 3 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News
İt kağnı gölgesinde yürür de kendi gölgesi sanırmış.
Sanırım ülkemiz de bu atasözünü bilmeyen yoktur.
Eskiler ne doğru söylemişler. Neticede bu davranışı bir hastalık olarak görmeliyiz
Güzelim ülkemizde, bu hastalığın etkisi altında olan, o kadar çok insan var ki, bunlar hasbelkader bir seçimle veya atanarak, bir odanın, bir kurumun başına gelebilmekte,  yönetim kurullarına atanabilmekte veya yönetici olabilmektedir. Ayrıca günlük yaşantımızda bile bu tip insanlarla, her alanda ve her yerde karşılaşmak mümkün.
Bu hastalığa yakalanmış, benim de yakından tanıdığım birçok insan oldu. Ancak bir tanesi var ki, tam ibretlik. Piyasa yalaması olan sözde bir büyüğümüz, bir yandan akademisyen olmakla övünürken diğer yandan da kendisini uzman, bir insan olarak görür, dünyanın onun etrafında döndüğüne, her şeyin en iyisini onun bildiğini ve en iyi işleri kendi yaptığına inanır ve çevresi ne de öyle bir imaj verir. Maalesef hasta olduğunun farkında bile değildi.
Hele bir de devlet dairelerinin başına atananlar, seçilenler, bürokratlar, yöneticiler var ki, evlere şenlik.
Eski bir imam hatip okulu hocasını, teknik bir kurumun başına getirip, mimarcılık oynatanlar veya bir güreşçiyi banka yönetim kuruluna atayıp, yöneticilik oynatanlar veya bir odanın başına seçilerek gelmesine rağmen, iki yıl sonra kendi meclisinde kürsüye çıkıp, ben işadamıyım, ben tüccarım arkadaşlar, biliyor musunuz (?) diye, sorma gereği duyan  ve odabaşkancılığı oynayanlar,  vs. O kadar çok ki!
Bu insanların, önceden psikolojik bir rahatsızlıkları olmasa bile düştükleri, bu zavallı durumlar sonrasında “hayali üstünlük hissine ”kapılarak, İt sendromuna yakalanmaları kaçınılmaz olmaktadır. Sonuçta, ne kendilerine, ne de memlekete bir faydaları olmadıkları gibi bu saçmalıklar, toplumda yıkıcı bir tahribata yol açmaktadır.
Bu hastalığın gelişmesine ve yaygınlaşmasına, kanaatimce ülke yönetiminde ki yanlışlıklar ve bizlerin onu adam yerine koyması sebep olmaktadır.
Hatta ülkeyi yönetenlerin bile, bunun farkında olmadıklarına inanıyorum.
Zaten farkında olsalar, gereğini yerine getirirler…  Herhalde getirirler!
Bir yere ulaşmanın çeşitli yolları var; onursuzunu seçmek de yürek işidir. Kafasına yükselmeyi koymuşsa etini de sunar, beynini de. Güçlük onurlu yürümekte.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732