29 Haziran 2023 - Perşembe

Erzurum’da Kangren Olmuş Sorunlar Ne Olacak?

Erzurum’da kangren olmuş birçok sorun var. Bu sorunların en başında organize sanayi, raylı sitem, Özel Hastane, kentsel dönüşüm, tabi ki en önemlisi ilçeleriyle birlikte bir planı olmayan bir Erzurum...

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 4 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News
Tabi bu sorunlara geçmiş dönemlerde birçok belediye başkanı, milletvekili ve bürokrat tarafından söz verilmesine rağmen Erzurum’da adeta kangren olmuş sorunlara bir türlü el atılmadı. Yeni dönemde bu sorunlarla ilgilenilecek mi? Yoksa yine havanda su falan mı döveceğiz zaman bunları gösterecek. 
Ayrıca bir türlü hayata geçirilmeyen Hızlı Tren Projesi’nde bir arpa boyu yol alınamazken, Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu, çok sayıda şehre yine yeni yeniden hızlı tren müjdesini verdi.
Tabi bakana sormakta lazım hayata geçirilecek projelerde Erzurum ’un artık büyük yatırımlar konusunda geçmişte olduğu gibi unutulmamasını, bir Erzurumlu olarak ben söyleyeceğim lakin bizim siyasilerimiz ve bürokratlarımız demeyecek mi? 
Erzurum artık yatırımlar konusunda hiç bir ilde olmadığı gibi öksüz ve yetim kalmamalı her dönem yenilenen asfaltlarımız olmamalı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Bakan Uraloğlu’na ilimiz hakkında Sivil Toplum Kuruluşları, bürokrasimiz ve siyasilerimiz bir an önce baskı yapmalı ilimiz hakkında bilgi vermeli, Tabi ilimizin yetkilileri bu toplantıları basınımızdan temsilcileri de bu toplantılara götürmeli hatta bu toplantılara sadece protokol edasıyla her camiada poz verenleri değil bu memleketin hakkını alabilmek için taşın altına gövdesi ortaya koyanlar götürmeli? Hani sizin tabirinizle tuttuğunu koparanlar götürmeli! 
Birçok iller birçok projeye dâhil edilirken, Erzurum hep unutuluyor artık bunun değişmesi gerekli “Erzurum hak ettiği hizmetleri, Türkiye ‘nin yeni Yüzyıl’ına yakışır hizmetleri fazlasıyla hak ediyor ve bekliyor”
Yıllardır Erzurum’un kara tren gecikir türküsü dinletildi. Artık Ankara’da bu tür temaslarda bulunan bir ekip kurulmalı içinde her görüşten insan olmalı ki tuttuğumuzu koparan olalım. 
67. Türkiye Hükümeti’nin açıkladığı Türkiye Yüzyılı için 2028’e kadar hayata geçirilmesi planlanan hızlı tren Projesi’nde Erzurum’un da yer alması gerekmekte. 
Erzurum her dönem havasını Alan Erzurum olmamalı! 
Yaklaşık son 30 yıldır gerçekleştirilen her seçim sonrasında yeni hükümetlerin kurulduğunu yeni bakanlar kurulunun oluşturulduğu dönemde Erzurumlular proje istemez, ilimizin sorunlarını talep etmez söylemlerinden çıkmalıyız. Son yıllarda olduğu gibi her gidenin birilerini koltuk sahibi yapmak ya da birilerinin ayağını kaydırmak konusuna da son vermek lazım.    
Evet, dostlarım, 14 Mayıs 28 Dönem Milletvekilliği seçimleri kavgasız gürültüsü yapıldı Milletvekillerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdik hayırlı uğurlu olsun dedik lakin artık şu ziyaret etme konusunu abartmadan bıraksak ta şehrimizin sorunlarına zaman kaybetmeden eğilsek olmaz mı? İç çekişmeden çıkıp ilimizin geri kaldığını ve kaybettiğini artık fark etsek acaba daha iyi olurdu. 
Tabi bu karışıklık içinde ne istediğini bilmeyenler içinde, Gazeteci büyüklerim doğruları yazdıkça akıllarınca biz nasıl düzgün oluruz diyenlerden çok biz ne hakkımızda yazdırmayız diye çaba gösterenleri de unutmamak gerek
Yıllardır hep kaleme alıp dillendirdiğim ilimizin kangren olmuş sorunları ve projelerden ne yazık ki Erzurum yine yararlanamıyor bu hizmetler yine başka bahara mı kaldı? Niye hep başkalarına varda Erzurum’a yok” şeklinde konuşuluyor.
Geçen hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da bakanlık ilgili hedeflerini tek tek açıklamıştı.
Şimdi bu hedefleri tek tek ele alarak kafanızı şişirmek istemiyorum ama şu zamana kadar yararlanamayan ilimiz bundan sonra nasıl yararlanacak. İşte bu görevde milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve belediye başkanlarımızın üstünde çalışması gereken bir konu oldu. Tabi biz medya mensupları için de…
Kalın Sağlıcakla
Uzm.Hakan Dikmen
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732