14 Nisan 2022 - Perşembe

Devletin devletliğini gösteremediniz

Yazar - Yazar Hakan Dikmen
Okuma Süresi: 5 dk.
Yazar  Hakan Dikmen

Yazar Hakan Dikmen

hakandikmen30@gmail.com -
Google News

Ah Cennet Vatanım, Ah Türkiye’m çok başlılıktan koalisyonlardan çok çektin, tek partili güçlü ve istikrarlı bir iktidar istiyoruz diyerek koalisyonsuz bir yönetim istendi ve bu millet size inandı ve bu fırsatı size fazlası ile verdi.

Yaparsak biz yaparız
Türbanlı Annelerimiz, Bacılarımız, kızlarımız Kamu kurumlarına, üniversitelere alınmıyor, kamu kurumlarında çalışamıyorlar diyerek bunu değiştirecek güç istendi bu millet bunu da fazlası ile verdi mi, verdi.
Her ne kadar başta olsak da üzerimizde bazı baskı ve zorlama var; bunları kaldıracak destek istendi, bu millet verdi mi, verdi.
Bu ekonomik sistem kitlendi çok yavaş, devletin üretim yaptığı kurumlar zarar ediyor diyerek bunları özelleştirmek istediniz, bu millet bunu yapın dedi mi, evet dedi.
Araç sayısı garantili köprüler, hasta sayısı garantili hastaneler, yolcu sayısı garantili havaalanları yapacağız dediniz, halk size olur dedi mi, dedi.
Millete, bu askeri anayasayla devlet yönetilmez, bunu değiştirmek için halk oylaması yapacağız, evet der misiniz çağrınıza evet dedi mi, dedi.
Bu hükümet sistemi ile bu ülke kalkınamaz, tüm yetkileri tek adamda cumhurbaşkanında toplayacağız, bizimle olur musunuz dediniz de bu millet sizinle olmadı mı, oldu.
Yaparsak biz yaparız, bizi seçer misiniz dediniz de seçmedi mi?
Uzatmayalım; bu millet size ne istediniz de vermedi? Sizin bir takım kişilere verdiğiniz gibi değil ama
Bu millet size hep fazla fazla verdi. Bir bakın sizden başkasına 20 yıldan fazla bu kadar süreyle ve tek başına yönetim hakkı vermedi. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde hiçbir siyasi parti bu kadar uzun süreyle ve kesintisiz bir şekilde iktidarda kalmadı. Hiçbir yönetim bu kadar rahat çalışmadı. Hiçbir yönetim bu kadar güçlü olmadı. Bu millet size darbenin ve terörün liderini yargılama ve asma yetkisi bile verdi.
Her istediğinizi kafanıza göre ayarladınız, Her istediğiniz yasayı yaptınız, her istediğiniz kararnameyi çıkardınız.
Arkanızda görülmemiş bir halk desteği vardı. Ne istediniz de olmadı?
Buna rağmen güzelim ülkemiz bu hale getirildi. Her istediğinizi veren halkınıza bunu mu yapacaktınız? Türkiye, Türkiye olalı böyle zamlar görmedi ve televizyonlarda söylediklerinize hiç kimse hiçbir şekilde “doğru bile olduğunda” artık inanmıyor, bilmem farkında mısınız?
Ne oldu da bu ülkede böylesine bir pahalılık yaşanıyor? Pahalılığı geçtik, öyle bir liyakatsizlik, adaletsizlik, yağcılık, yaftalama, başıbozukluk ortamı var ki, devletin başını dinlemiyor insanlar. Bir devlet baba adaleti arıyor da bulamıyor bu ülkenin insanı.

En temel ihtiyaçların fiyatı dört beş kat arttı.
En temel ihtiyaçların fiyatı dört beş kat arttı. Piyasada ne varsa aklınıza gelen her şeyin fiyatını kat/kat artırdınız ve bunun da önüne geçemiyorsunuz. Her şeyi bıraktığınız özel sektör, elinizi/kolunuzu bağlamışta bunu itiraf da edemiyorsunuz.
Döviz fiyatı zirveye çıktı ve buna bağlı olarak tüm mallara ve hizmetlere zam geldi. Sonra bir miktar geriledi ama malların fiyatını geriye çekemediniz. Şimdi devlet olarak bir takım işlerin yürümesi için halka rica ediyorsunuz ve devletin ricacı olduğunu da görmüş olduk sayenizde.
KDV’yi indirdiniz, devlet olarak doğru bir girişimde bulundunuz ancak kan emici piyasalar bunu tüketiciye yansıtmadı. Devlet gelirinin bir miktar azalmasına razı oldu ama kan emici satıcılar olmadı. Devletin devletliğini gösteremediniz. Nasıl bir çaresizliğiniz varsa!
Size her istediğinizi veren halkınıza siz bir bardak suyu dahi veremediniz, çiftçinize destek veremediniz, emeklinize ve memurunuza hep eli sıkı davrandınız. Hayat pahalılığı karşısında çaresiz kaldınız. Somut bir çözüm üretemiyorsunuz. Gevşettiğiniz cıvataları sıkamıyorsunuz. Söyleyin daha ne istiyorsunuz bu güzel yürekli halktan, Can mı? Kan mı? Onları zaten bu vatan için hiç düşünmeden verdiler daha ne istiyorsunuz ki versinler?
İnsanlar çok merak ediyor, nerelerde yanlış yapmış olabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

Hakan Dikmen

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732