22 Haziran 2021 - Salı

Z KUŞAĞINA ÖZGÜRLÜK

Yazar - Emir Baskın
Okuma Süresi: 3 dk.
Emir Baskın

Emir Baskın

emirbaskin@gmail.com -
Google News
Çocukların dokunmasının yasak olduğu mavi cam kuğular
Yeterince gerçeklikten uzak bir ülkenin nadide hayvanları 
Kırılgan ve şekerlikteki ikramlık şekerlere bir o kadar yakın.
Şekere elini uzatırken göz göze gelmemek mümkün değil 
Söylenmeden bilirsin izinli yada izinsiz dokunamayacagını 
Evlerin nesnelerinin dokunulmazlığı vardı(  x) kuşağında 
Çocuklara dokunulmazlığın henüz fark edilmediği yıllar
X kuşağı kitlesel tecavüz ile y kuşağını doğurdu, kendi namus ve şereflerini çocukları üzerinden yapılandırıp silahlandılar, y kuşağı şeref namus adına eline verilen silah ile kime denk gelirse vurdular.
Anne ve babanın uzantısı olarak küçük bedenlere bu sorumluluk yüklenince vurursun, kendini öldürüp yeniden doğuranadek.
Ebeveynlerin olması gerçeği ile yaşamak... yaşamalısın...
 
...
"Her şey yolunda mı?" diye sordu,
dedim evet. her şey yolunda. "hiç yalan söylemem" diyenleri bile hızla söylediği dramatik yalan. Ne kazanmış oluyoruz "iyiyim" dediğimizde?
Oysa biz mütemadiyen kötü olma hastalığını genetik bir arıza biçiminde bizde çok eşyasını ve onurunu korumuş ailelerimizden miras aldık, inatla taşıyıp yeni nesillerimize aktarıyoruz.
Çocuk düşleri gördükleri ile sınırlıdır, Z kuşağı (x ve y) kuşağının görsel ve zihinsel aktarımlarının etrafında dolaşarak büyüdü.
Büyüklerin düşleri ise görmedikleri etrafında şekillenir, ütopik ya da distopik  gelir Z kuşağının bakış açısı onlara, bir ummaktır büyüklerin düşleri, 'belki'ye 'olabilir' e...
Travmalarım nüksederken kalçamın sağ üst kısmında acı hissediyorum, girip çıkan bütün iğneleyici şifacıların el izleri. Çünkü cocuklar hep üzüntüden hastalandı, siz suçu virüslere attınız. Y KUŞAĞINDA DOĞMUŞ Z KUŞAĞI İNSANIYIM BEN. Travmazedelerin çocukları Z kuşağı insanlarının yüklerine rağmen 'durmak' başlıklı bir planları yok. Öylece durmak çok eskide kaldı. Yenilmişlerin direnişide onların üzerine yük kaldı.
 
Onlar kadar özgür olmadığınız için kıskançlık yaşamayın. Anksiyete krizlerinizi onlar üzerinden yapılandırmayın. Ölümden gerçekten korkmuyorlar. Gerçek olmadıkları sürece zaten kendilerini ölü sayıyorlar. Çekin taşları yollarından, bari Z kuşağı özgürlüğünün hammallığını yapın, yapalım...
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732