12 Ekim 2021 - Salı

Bir süre için susanlara ses olmak istiyorum

Yazar - Emir Baskın
Okuma Süresi: 3 dk.
Emir Baskın

Emir Baskın

emirbaskin@gmail.com -
Google News
Ben değil siz yazın istiyorum
İnsan sesi duyulsun istiyorum
Derin medya insan derinliğine iniyor, otobiyografi tadında edebi yazılarınızı bekliyorum. Sesimiz çıksın 
Biriz ve beraber
@emirbaskin@gmail.com 
Hadi seslenelim
 
[13:49, 11.10.2021] Köşe Yazarı Emir Baskın: LGBTİ+ gençlerin intihar risklerinin heteroseksüel yaşıtlarına kıyasla 6 kat yüksek olduğunu biliyor muydunuz? 
Ben Mustafa Kaan Doğan. Size hayatta kalma ikilemini bizzat yaşamış bir eşcinselin hikayesini anlatacağım, kendi hikayemi.
 
19 yaşımda, ilk kez bir erkeğe gerçekten aşık olmuş, yaşadığım bu his beni hayata bağlamıştı. Tüm renkler canlanıp uykularım kaçmıştı. Çok mutluydum haliyle :)
Bunu en sevdiklerimle, en yakın arkadaşlarımla, ailemle paylaşmak istedim. O zaman fark ettim ki dünya benim zannettiğim kadar masum dönmüyormuş.
Birinci derece aile yakınlarım, en yakın dostlarım taraflarından reddedildim. Ailem, en sevdiklerim beni sevmekten vazgeçti. Ağır bir depresyon geçirdim, intihara meyilliydim. İlk kez hayatta yalnız kalmak ne demekmiş görmüştüm.
Sonraysa hiçbir şey düzelmedi; ben intihar etmedim ama hani o canlanan renkler kayboldular. Bir daha hiçbir anın gerçekten önemi kalmadı. Aradan yıllar geçti, alışamadım. Çocuğunu koşulsuz seven aileler gördükçe yıkıldım, istemsizce kendimi suçladım. Ben dibe battıkça çevrem benden uzaklaşmayı seçti. Çoğumuz gibi benim de bir kahramanım olmadı.
İletişimlerimde kendime hep bir kahraman aradım. Bazen bir anne/baba, bazen ağabey/abla figürleri, ama kendi kendime yetemedim.
Ben şanslıydım, iyi okullarda okudum, geçimimi sağladım, arkadaşlar edindim, tutundum. Bugünse yaşama amacım hiçbir çocuğun bunları yaşamak zorunda kalmadan büyüyebilmesini sağlamak. Hayatta attığım, atacağım her adım bu amaca hizmet ediyor olacak. Anlayışınız, desteğiniz ise gerçekten değerliler.
Soruyorsunuz, neler yapabilirim diye. Beyaz, Türk, cis, heteroseksüel, erkek, vb. ayrıcalıklarınızı, aynı oyunu oynamadığımızı, aynı sınavdan geçemediğimizi fark edin. Araştırın, sorun. Karşı çıkın. Susmayın, savaşın. Yalnız olmadığını htirin. Gerçekten yanında olun.
 
#LoveLoud #TurnUpTheLove
Yazan MUSTAFA KAAN DOĞAN
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732