07 Mart 2022 - Pazartesi

Dekadan

Yazar - Emir Baskın
Okuma Süresi: 3 dk.
Emir Baskın

Emir Baskın

emirbaskin@gmail.com -
Google News
Bahçelerinin garaj olmadığı evler isterdim küçükken, ev sahibimiz bahçeyi yok edip garaj yapmıştı. Yabancı filmlerde hepsi bir arada olabiliyordu ama biz bir şey inşaa etmek için hep cinayet işledik. Birbirimize dokunurken çarpıldık, negatif enerjimizi nötürleyecek toprak bulamadığımız için,  toprağa değil taşa basıp karnımızı ağrıttık, çok başımız ağrıdı bu yüzden. 
 
Sağa sola "Bugün Allah için ne yaptın?" diye yazıp soracağımıza, sanki bunu sormak bize düşermiş gibi, "Bugün insanlık için, dünya için ne yaptım?" diye sorsak parmağı kendimize çevirip faydalı birer bireye dönüşmek için ilk tohumlamaları atmış oluruz.
 
Bu hayatın bencilce sadece bize ait olmadığını anlamanız için size önerim,  düğününüzü, kutlamalarınızı planladığınız gibi cenazelerinizi planlayıp erkenden insanlara ayrıntılı bir davetiye gönderin, bakın bakalım sonra tüm şikayet ettiğiniz ve açgözlü davrandığınız şeyler o kadar önemli görünecek mi?
 
Kaotik bir hercümerci ile yönetilen insanların zihni zehirdir. Kendinden başlar zerk etmeye zehri, çevre kirliliğine yol açar ve bir vatanın tüm yaşam koşulunu değiştirir. Kıtlık bilincinin sabitlenmesi için din ile pekiştiren vasat yönetimler,  rahat müdahale edebilmek için halkın inisiyatif almasına   fakirliğe karşı bir tanrıdan daha çok cennet vaat eder. Kıtlık zihnine örümcek gibi ağ örerken insanın, bu iki ayak üzerindeki varlık kendi hapishanesini her karış toprağın üzerine inşaa edip kendi duvarlarını yiyecek duruma geldi.
 
Sığ hayaller önce toprağı yok etti sonra toprağı tabiatı olan her yere göz dikti.  Bu ne aptallıktır...
 
Sen ki binalar hayal ettin sonra başkalarının bahçelerine sulandın.  Bayındırlık ile birlikte yok ettiğiniz bahçelerde doyacaktı karnın, para gözünüzü kör etmeseydi.  
 
Bir gün paranızla bile yiyecek alamayacaksınız. 
Laboratuvarda üretilmiş yiyecekleri yiyip bahçeler hayal edeceksiniz,  kendinizden bihaber sanki başkaları kurutmuş bu dünyayı gibi.
 
Kıtlık bilinciniz sizi geri dönülmez bir açlığa,  doğaya saygısızlığa götürdü,  devletler kurdunuz içinde sadece tuğlalar ve boş konuşan iki ayaklılar olan....
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732