02 Ekim 2023 - Pazartesi

NASIL?

En çok sorduğum sorudur kendime. Nasıl etkileyip uyutuyorlar insanımı? Nasıl görmezden gelmelerini sağlayabiliyorlar? Aslında korkunç geliyor düşününce, ürküyorum.

Yazar - Emir Baskın
Okuma Süresi: 3 dk.
Emir Baskın

Emir Baskın

emirbaskin@gmail.com -
Google News

Ne kadar yaşıyorsanız hayatı, o kadar dahil olabilirsiniz. Adınıza karar verme yetisini kaybettiğinizde kısır döngünün içinde bulursunuz kendinizi. Güncel olaylar, az da olsa tarih bilgisi ve gelecek beklentisi, dahil eder insanı hayata, bütünün parçası olursunuz.
Peki ya nasıl?
Nasıl vazgeçiyorlar dahil olmaktan?
Sabah 7’de haberler başlar, bir annenin de güncel döngüsü. Haberleri es geçip kahvaltı faslı tercih edilir, sonra ev işi ve öğlen yemeği hazırlığı. Dün gece ne olup bitti hayatta, haberi yok fedakâr annenin! Saat 10’da tozpembe dünyalar çizen ecüş bücüş kadın programları başlar, ta ki öğlen çocuk okuldan eve yemeğe gelinceye kadar uyuşturulur beyin. 

Zombiye dönüşmüş anne, tek kelime etmeden bir an önce yiyip gitmesini ister çocuğunun. Uyuşturucu saati gelmiştir çünkü bir doz seda sayan ve minvalde insanların programlarından bir doz almalıdır ya. Bilerek küçük yazdım ismi, hiçbir iyi şeye hizmet etmedikleri için.Çocuğun karnı doymuş ama ruhu aç çıkışı evden… 

Dramatiktir aslında. Annesini aptal kutusuna kaptırmış olmanın verdiği acı ya da kaçırdığı çizgi filmin öfkesi…Kimsenin onu dinleyip konuşmaması da cabası. İletişim kopukluğu bir küçük zombi daha yaratıyor. Program bitiminde soluğu zor alır komşuda fedakâr anne. Konuşulacak bir dolu dizi ve zombi programı var, uyuşacak bir sürü beyin. Bazen imrenirler seyrettiklerine, bazen şükrederler hallerine Fatmagül’e ‘vah vah’ diye diye. Akşamüstü yeni bir koşuşturmaca başlar.

Çocuk okuldan, baba işten gelir. Akşam haberleri sırasında fedakâr anne masayı kurar, çayı demler, kocasının çorabı ve evladının bitmek bilmez ödevleriyle uğraşır. İşte tam da herkes bir kenara çekilip dinlenme zamanı geldiğinde yine başlar zombileştirme programları. Göz kapakları uykusuzluktan düşene kadar seyredilir, Ayşegüller, Fatmagüller, Ferihalar. Diziler biterken başlayan gece yarısı haberlerine yetişemez fedakâr anne, bulaşık bekler nede olsa ya da sabah için ıslatılacak kuru fasulye. 

Rüyalar bile dizi dizi, zombi programlarına paralel görülür. Uyur anne, hep uyur, uyutulur… Ya ayakta ya da yatakta…
Fedakâr anne olan bitenden bi haber. 
Nasıl?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732