13 Ocak 2022 - Perşembe

"Bu da hep kendini anlatıyor "

Yazar - Emir Baskın
Okuma Süresi: 3 dk.
Emir Baskın

Emir Baskın

emirbaskin@gmail.com -
Google News
Dinlemek için kendi hikayesi olan insanları seçin,  yoksa dinlediğiniz her şey dedikodudur. Kendi hakkında hikayesi olmayan insanların nasıl başkaları hakkında bu kadar çok fikri olabilir ki? 
Bu tembellik ürkütücü, başkalarının hayatlarını sırtlanıp yaşayan insanlar yaşlandıkça daha agresif ve nefret dolu oluyor diğer insanlara karşı. 
Öyle yüksek çıkıyor ki sesleri , bu topraklarda iyi bilgili bir ses duyduğumda bir Türk tarafından seslendirilmis yabancı uyruklu birini dinliyorum gibi geliyor. 
Kendi hikayesini yaşamayan ve yazamayan insan itina ile susması gerekirken başkalarının hikayelerini Kıskançlık ile kendi perspektifi ile anlatır. Bu kötü cadı masalı gibi bir ahenk uyandırır ve daha çok korkan yaratır. 
Elalem dediğimiz bu portföye dahil insanları nasıl tanırsınız biliyor musunuz?Cümlelerinize dikkat edersiniz, konuşmamaya imtina edersiniz ve neden olduğunu neden böyle davrandığınızı anlamazsınız. Tam o anda uyanın ve gerçek olduğunuz hikayeye geri dönün,  vaktiniz en kıymetli hazineniz,  yükü paylaşan anlam yükleyen insanlarla harcayın. Kendinizden daha önemli hiç bir şey yok anlayacağınız...
Lakin durumu narsistik kişilik bozukluğu olan insanların 'ben' hikayeleri ile de karıştırmayın. Onlar " biz bize yeteriz başka kimseye ihtiyacımız yok" derler, sizi gerçekten yalnız onların sevdiğinden ve başkalarının sizin için yetersizliğinden bahsederler, bu sizin değersiz olduğunuzu ve değer bulmak için onlara ihtiyaç duymanızı sağlama şeklidir. Onlar hikayesi olan insanlar değildir,  başka insanların hayatlarına dokunup nasıl kendi sayesinde onların başarı gösterdiğine işaret eder, sizi aşağılama ile küçümseyip bunu sizin iyiliğinizi istedikleri için yaptıklarını iddia ederler. Başkalarını yaralayarak hikaye yazılmaz. Kendini öğrenerek anlatılan hikayeler bahsettiklerim. 
Hayat ile siz sınayın kendinizi ve başkalarına bırakmayın bu sınama serüvenini.
Kendinizden bahsedin ve kendinden bahsedeni dinleyin.
"Bu da hep kendini anlatıyor " diyen herkesten uzak durun. Gün içinde ne kadar kızgın dolandığınızı hesaplayıp iletişimde olduğunuz insanları bu orana göre açıklayın...
Bana bir hikaye anlat , içinde tüm gördüklerin ve yalnızca sen olsun...
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732