Ümitcan Uygun Tahliye Edildi!

Ankara’da yaşanan Aleyna Çakır cinayetinin baş şüphelisi olarak görülen ve ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek’ suçundan ötürü 6 aydır cezaevinde tutulan Ümitcan Uygun serbest bırakıldı.

Yayın: 17 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 17.07.2021 16:38:54
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen, 3 Haziran 2020’de Ankara Keçiören’deki evinde boynunda iple ölü bulunmuş, ardından bütün gözler erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Ümitcan Uygun’a çevrilmişti. Tepkilerin artması sonucu gözaltına alınan Ümitcan Uygun ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

 

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çakır’ın ölümüyle ilgili iddialar üzerine dosyayı ayrıntılı rapor hazırlaması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndermiş ve kurumca düzenlenen raporda, Aleyna Çakır’ın tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm bulunduğu tespit edilmişti. Daha sonra otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması için Ümitcan Uygun’dan DNA örneği alınmasına karar verilmişti.

Uyuşturucu kullanırken görüntülerinin sosyal medyada yer alması ardından düzenlenen operasyonda önce gözaltına alınıp sonra tutuklanan Ümitcan Uygun’dan, cezaevine sevk edilmeden önce DNA örneği alınmıştı. Yapılan incelemede Çakır’dan çıkan sperm ve dokuların Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirlenmişti. Savcılığa gönderilen raporda Çakır’da bulunan sperm ve doku örneklerinin, Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğu belirtilmişti.

Ümitcan Uygun ise yaklaşık 6 ay önce uyuşturucu kullanmak ve özendirmek suçundan dolayı gözaltına alınmıştı. Ümitcan Uygun’un tahliye edildiği haberini avukatı şu sözlerle duyurdu:

“Hukuka aykırı olarak 6 aydır tutuklu olan müvekkilim Ümit Uygun tahliye oldu.”

Sosyal medyada Ümitcan Uygun’un serbest bırakılmasına yönelik tepkiler ise çığ gibi büyüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732