TBMM’de gerginlik

Genel kurulda çeşitli laf atışmaları yaşanırken vekiller tarafından edilen küfür ve hakaretler tutanaklara geçti.

Gündem Yayın: 14 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.12.2023 04:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TBMM Genel Kurulu'nda Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde CHP’den AKP’ye geçen Mehmet Ali Çelebi ile İYİ Parti’den AKP’ye geçen İsmail Ok açıklamalarda bulundu. Muhalefet iki milletvekiline de "Döneksiniz, dönek" diye laf attı. HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık da Çelebi’ye, "Has s…r lan, alçak şerefsiz, kazma" diye bağırdı ve bu ifadeler tutanaklara girdi.

"OYNAK ADAM, DÖNEK, FIRILDAK"

Çelebi konuşmasında "Ordumuz Yunan’a Kurtuluş Savaşı’nda yüzme yeteneği kazandırdı, şimdi de teröriste saklambaç yeteneği kazandırıyoruz" dedi. HEDEP Mardin Milletvekili Kamuran Tanhan "Partini sattın" diye bağırırken Sırrı Sakık da, "Oynak adam, dönek, fırıldak" dedi.

"ATATÜRKÇÜLÜK DÖNEKLİK DEĞİLDİR"

AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ise konuşmasında "CHP’nin nasıl Atatürkçü olunduğunu anlayamıyoruz" deyince, CHP’li Burcu Köksal "Atatürkçülük döneklik değildir" diye bağırdı.

"SENİ CEZAEVİNE ATTIRAN SÜMÜKLÜ FETÖ'NÜN YOL ARKADAŞLARINI SEÇTİN"

CHP’li Burcu Köksal Çelebi’ye de seslenerek şöyle dedi:

"Sen cezaevinde seni yalnız bırakmayanları değil, seni cezaevine attıran sümüklü FETÖ’nün yol arkadaşlarını seçtin. Dün Atatürk’ün askeriydin, bugün fesli deli Kadir’in yolundasın Sen 34 milyon liralık lüks araçla gezersin. İstanbul seçiminde PKK’lı terörist Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarıp oy isteten kimdi? Sümüklü FETÖ’ye 'Gel de bu hasret bitsin' diye methiye düzen kimdi?  Habur’da PKK’lı teröristleri davulla zurnayla, kırmızı halılarla karşılayıp çadır mahkemelerinde beraat ettiren kimdi?"

"TOPAÇ GİBİSİN"

HEDEP’li Meral Beştaş da "Çelebi döneklik yeteneğini çok geliştirmiş, zirveye taşımış; topaç gibi oradan oraya gidiyor ve gittiği yerde önüne konulan yemeği de yiyor. Bizim topaçlarla, döneklerle işimiz yok" derken CHP Muğla Milletvekili Süreyya Derici "Arabanın hesabını ver, arabanın" diye bağırdı. CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu da "Ne yüzsüz, ne  utanmaz adammışsın be, yalancı" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732