Bakan Kurum'dan 'termik santral' açıklaması: Mevzuata aykırı santrallere tüm cezai işlemleri uygulayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veto ettiği ve filtre takılmasının zorunlu hale geldiği düzenlemeyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, filtre düzenlemesiyle ilgili, "Yıl sonuna kadar Çevre Mevzuatımıza aykırı ne kadar termik santral varsa kapatma dahil tüm cezai işlemleri kararlılıkla uygulayacağız" dedi.

Yayın: 19 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 19.12.2019 22:51:21
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldikten sonra ilk veto hakkını, "termik santrallere filtre takılması" zorunluluğunu yaklaşık 2,5 yıl erteleyen 50. maddesi için kullanmış ve santralle filtre takılması zorunlu hale gelmişti. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Son uyarılarımızı yaptık. Milletimizin sağlığını ilgilendiren bu konuda kararlılığımızı bir kez daha ifade ettik" dedi.

Bakan Murat Kurum, termik santrallere ilişkin Twitter adresinden açıklama yaptı. Kurum, 13 termik santralin yıl sonuna kadar tamamlaması gereken çevre yatırımlarının son durumunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından bürokratlar ve elektrik üretim tesisleri yöneticilerinin yer aldığı toplantıda değerlendirdiklerini bildirdi.

"KAPATMA DAHİL TÜM CEZAİ İŞLEMLERİ UYGULAYACAĞIZ"

Bakan Kurum, "Bakanlık olarak, termik santrallerle ilgili yaptığımız inceleme ve denetimlerimiz çerçevesinde son uyarılarımızı yaptık. Milletimizin sağlığını ilgilendiren bu konuda kararlılığımızı bir kez daha ifade ettik. Yıl sonuna kadar Çevre Mevzuatımıza aykırı ne kadar termik santral varsa kapatma dahil tüm cezai işlemleri kararlılıkla uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edilmişti. Tartışmalara neden olan yasayla ilgili 15 termik santrale filtre takılmasını erteleyen yasayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğru bulmamış ve veto etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararla ilk kez veto yetkisini kullanmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732