23 Ekim 2023 - Pazartesi

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ..

İlk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval’in 21 Ekim 1860’ta yayına başladığı gündür “Dünya Gazeteciler Günü”… İlk özel yayın… İlk özgür yayın..

Yazar - Yazar: Dr. Meryem ÇILDIR.
Okuma Süresi: 2 dk.
Yazar: Dr. Meryem ÇILDIR.

Yazar: Dr. Meryem ÇILDIR.

elif_meryem88@hotmail.com -
Google News
Demokratik hak ve özgürlükler kapsamında yürütülen bu meşakkatli görevin içerisinde istihbarattan basıma, yazardan editöre, yayın yönetmeninden dizgicisine… Emektarı çoktur bu işin. Anmadan geçemezdim.
 
Zira gazeteciliğe gönül verme nedenim hak ve adalet kalemini; Hakk yolunda, hak için, adalet için, nüfuzluların gölgesinde ezilen masumların hakları için, Türkiye’nin gelişimi için kullanabilmek…
 
Hak mücadelesi, bir devin yükünden ağırdır… Sorumluluğu, hakkını aramaya gücü yeten için, gücü yetemeyenlerin, sesini duyuramayanların, susturulanların da yerine ses olmayı gerektirdiği için ulvîdir…
 
Kalemin gücü adaletinde gizlidir. Adaleti yanıltmaya yönelik her girişim, en iyi şekilde kelimelerle bertaraf edilebilir. Özgürlükler, ancak kalemle dile getirilip güvenceye alınabilir.
 
Beni yazmaya da, gazeteciliğe yönelten de bu güç oldu. Daha başındayım, evet, ama ilk günden kendime olan sözümü de buradan kayıt altına almak isterim: Asla satılık bir kalem olmayacağım! Çünkü kalemini satan vicdanını satmıştır. Ne demiş Üstad Necip Fazıl Kısakürek:
 
“Bir vicdanın, bilemem, kaçtır hava parası?”
 
Bu fani dünya hayatımda vicdanımın hava parasına asla paha biçilemeyecek. Balıkesir 'den tüm Türkiye’ye ve İslam alemine sözüm olsun!
 
Hakkımı yiyenler çok olmuştur…
 
Ve hâlâ da devam ediliyor…
 
Yetersiz kişilerin işidir hak yemek.
 
Kimsenin tek kuruş hakkını bu yaşıma kadar yemedim. Kimsenin rızkına, hakkına, kariyerine göz dikmedim…
 
Ama kendi hakkımı sürekli herkese karşı savunmak zorunda kalmışımdır ve üniversitede gazetecilik bölümünü de bu yüzden, hak ve adalet için seçtim.
 
Kişisel çıkar için değil; hak ve adalet, toplum, millet ve ülke yararı için, masum insanların yararına çalışan tüm gazetecilerimizin gazeteciler gününü tekrar can-ı gönülden kutluyorum.
 
Dr. Meryem ÇILDIR
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732