21 Mayıs 2019 - Salı

19 MAYIS...

Yazar - Prof.Dr.Berhan Yılmaz
Okuma Süresi: 2 dk.
Prof.Dr.Berhan Yılmaz

Prof.Dr.Berhan Yılmaz

-
Google News

19 Mayıs; Türk Milletinin bütün yokluğa, yoksulluğa rağmen vatan, millet, bayrak sevgisiyle bir araya gelerek yedi düvele karşı kazandığı zaferin geliyorum dediği gündür.

19 Mayıs; Yüce Allah'ın bu necip milleti vatan, millet, bayrak aşkıyla bir araya getirerek İstiklal Savaşımızın ve elde edilen büyük zaferin komutanlığını yapmasını nasip ettiği büyük lider, büyük komutan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletinin birlik, beraberliğini, cesaretini, inancını Samsun‘dan dünyaya haykırdığı gündür.

19 Mayıs; vatan, millet, bayrak aşkımızın Arş-ı alaya ve yedi düvele ulaştığı gündür.

19 Mayıs; bu milletin, kendisi gibi aciz olan kullara değil, imanı, inancı, cesaretiyle Allah’a sığındığı ve bu sebeple Allah'ın yardımının yetiştiği gündür.

19 Mayıs; kendilerine kefen bile nasip olmayan şühedanın vatan, millet, bayrak aşklarını ortaya koydukları, o yokluğa, yoksunluğa, yoksulluğa rağmen damarlarındaki asil kandan aldıkları cesaretle sözde değil özde canlarını vererek bu vatanı bizlere hediye ettikleri gündür.

Ve de bugün; ülkemizde yaşananlara, parti, cemaat, tarikat gibi çok basit ve dünyevi hırslara bağlı olarak oluşan menfaatperest hizipleşmelere bakınca o gün gösterilen cesaretin, fedakârlığın, vatan, millet, bayrak sevgisi etrafında birleşerek elde edilen muhteşem başarının önemini, büyüklüğünü çok daha iyi anlıyoruz.

Bu sebeplerle; bu milleti, bu vatanı kurtaran gücün parti, cemaat, tarikat ve bilumum dünyevi hizipleşmeler değil vatan, millet, bayrak sevgisi etrafında birleşmek, damarlarımızda akan asil kan, inancımız ve cesaretimiz olduğunu görüp, bir an evvel silkinmeli, kendimize dönmeli, kendimize gelmeliyiz.

Bütün kalbimle, bütün hissiyatımla 19 Mayıs’ın vatanıma, milletime kutlu olmasını, mutluluk, huzur, barış, refah getirmesini diliyorum ve bugünü bu aziz millete nasip eden, bizlere yaşatan Yüce Allah'a sonsuz şükürler ediyorum.

AHMET BERHAN YILMAZ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları
pub-1785681847249596 2497439732