ÜSKÜDAR BELEDİYESİNDE YANAN OTOBÜSLER GÜNDEM OLDU

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Üsküdar Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin Mayıs ayı meclis toplantısının 1. Birleşim, 1. Oturumunu, Sinem Dedetaş ‘ın Başkanlığıyla gerçekleştirdi.

Yayın: 09 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 09.05.2024 22:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

“İŞTEN ÇIKARILAN 71 EMEKÇİNİN 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI KUTLANDI”

Gündem öncesinde, Grup başkanvekilleri veya meclis üyelerine söz verildi. İkinci konuşmacı olan AKP meclis üyesi Dündar Ziya Gültekin, "Sayın başkanın ilk icraatı belediyemizde çalışan 71 tane emekçinin işine son vermek oldu" ifadelerini kullandı. Ardından, "Ansızın gelen bir telefonla hiçbir bilgi ve izahat yapılmadan işten çıkarılan bu 71 kardeşimizin işçi ve emekçi günlerini kutluyorum" şeklinde devam etti. Dündar Ziya Gültekin, "Bu arkadaşlarımızın her türlü hukuki süreçte yanlarında olacağız" sözleriyle önemle vurguladı.

“YANAN OTOBÜSLERE ALIŞTIK BUNLAR AYNI KIZ KULESİ GİBİ KLASİK İSTANBUL MANZARALARI”

 AK Parti meclis üyesi Dündar Ziya Gültekin “İstanbullular olarak arızalanan metrolara, yürümeyen merdivenlere, yolda kalıp yanıp tutuşan otobüslere artık çok alıştık bunlar aynı Kız Kulesi gibi klasik İstanbul manzaraları haline geldi” sözleriyle sitem etti.


“EDANUR’UN İSMİ O PARKA VERİLSİN”

26 Nisan'da Küçükçekmece'de bir parkta yapılan çalışmaların ardından açık bırakılan çukura düşen 5 yaşındaki Edanur isimli bir kız çocuğu hayatını kaybetti. AKP meclis üyesi Dündar Ziya Gültekin, parka Edanur'un adının verilerek onun anısının ölümsüzleştirilmesi gerektiğini savundu.

“1 MAYIS’IN TAKSİM MEYDANINDA KUTLANAMAMASI DEMOKRASİ BAKIMINDAN ÜZÜCÜ BİR TABLO”

CHP meclis üyesi Güneş Gülaydın “1 Mayıs’ın Taksim Meydanında kutlanmamasının demokrasi bakımından üzücü bir tablo olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı. “Anayasa mahkeme kararında da ifade edildiği gibi işçi ve sendika kültürünü oluşturan yapı taşlarından biri olan Taksim Meydanı yalnızca 1 Mayıs günü orada bulunanların  dayanışmasını değil aynı zamanda emekçilerin ortak hafızasının varlığını gösteriyor” sözleriyle devam etti. İleriki süreçte Merkezi İktidarın 1 Mayıs kutlamalarına yönelik kararını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini düşünüdüklerini aktardı.

“MECLİS GÜNDEMİNDE YER ALAN PAZAR DESTEĞİ KONUSUNU SON DERECE ÖNEMSİYORUZ”

Ülkemizin ekonomik durumuna dikkat çeken CHP meclis üyesi Güneş Gülaydın, "2024 yılı için belirlenen asgari ücretin, yılın ilk çeyreğinde açlık sınırının altında kaldığını, ayrıca 2024 yılında 10.000 lira emekli aylığıyla geçinmek zorunda olan emeklilerimizin durumunun insan onuruna yaraşır hayat standartlarının altında olduğunu" belirtti. Gülaydın, "Bugün her 5 vatandaşımızdan birinin emekli olduğunu, emeklilerin nüfusa oranının her geçen gün artarken milli gelirden aldıkları payın ise düştüğünü, müdahale edilmesi gereken toplumsal bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu" önemle vurguladı. Emeklilere ve dar gelirli vatandaşlara Merkezi İktidar ve Yerel İdareler aracılığıyla acilen destek sağlanması gerektiğini ifade etti. Gülaydın, meclis gündeminde yer alan Pazar Desteği konusunu da son derece önemsediklerini tekrar dile getirdi.


 “BANKA SOYMADILAR, BOZGUNCULUK YAPMADILAR ONLARI SAYGIYLA ANIYORUM”

AK Parti, meclis üyesi Vefa Yunus Taylan, "Gündem dışı olarak belirli gün ve haftalar anıldı, belirli şahıslar anıldı, bende unutulduğu için üzgünüm aslında" ifadeleriyle sözlerine başladı."3 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde altın harflerle yazılan, bir fikrin ateşlendiği önemli bir gündür. 3 Mayıs'ı milliyetçiler gününü ve önderleri Hüseyin Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan ve Alparslan Türkeş'i rahmetle anıyorum. Kendileri Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir şekilde bozgunculuk yapmadılar, banka soymadılar, adam öldürmediler. Aziz hatıralarıyla önünde saygıyla eğiliyorum" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Haber Derin : İrem YURTSEVEN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732