PENDİK MECLİSİNDE BÜTÇE TARTIŞMASI ÖN PLANDA YER ALDI

Pendik Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin Mayıs ayı meclis toplantısının 2. Birleşim, 1. Oturumunu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Tüzek'in Başkanlığıyla gerçekleştirdi

Yayın: 09 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 09.05.2024 22:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News
Oturumun açılışını yapan Meclis 1.Başkanvekili Nuri Tüzek, Okulunda katledilen hocamıza Allahtan rahmet dilediğini ve Gazze de hala bir savaşın sürdüğünü, "Tüm insanlığın kabul ettiği insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, yaşama hakkı, eğitim hakkı, ne kadar evrensel hak varsa her gün paramparça ediliyor. Bu haklarımızı kim gasp ediyorsa hepsinin lanetliyoruz" dedi.
 
MHP MECLİS ÜYESİ, GENÇ MECLİS ÜYELERİNİN ÖNLERİNİ KAPATACAK CÜMLELER KURDU 
 
Daha sonra söz alan MHP meclis üyesi Ersin Çakır, geçen meclis toplantısında genç üyelere pozitif ayrımcılık düşüncesi ile kadın meclis üyelerine konuşma önceliği hususunda müsamba gösterdiklerini, "Terör örgütlerini destekleyen ya da hassasiyetimizi dil uzatan söylemlere karşı saygı gözetmeden en ağır tonda karşılık vereceğimizi burada belirtmek isterim. Geçen toplantıda anma esnasında bizim de söylemek istediğimiz şeyleri dile getirememiştik. Şimdi burada dile getirmek isterim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. 1 Mayıs günü üç beş haydutun başta sopalı saldırılarına karşı sağ duyulu ve sabırlı olarak görevini yapan türk polis teşkilatı başta olmak üzere vatanını seven ve hizmet eden tüm emekçilerin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyoruz. Türkçülüğün haklı davranışlarına karşı olanlara, çekinmeden savunan ve 3 Mayıs gününü tarihe yazan merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve merhum Hüseyin Nihal Atsız'ın aralarında bulunduğu 23 Türk milliyetçisine rahmet, minnet ve dua ile anıyorum. Ve en başta şehit anneleri olmak üzere ülkemizdeki tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum" diyerek genç CHP meclis üyelerine laf attı.
 
CHP Grup Başkanvekili Hayriye Uyanık ise kendilerine laf atan MHP meclis üyesi arkadaşlara "Lütfen cümlelerine dikkat etsinler. Buradaki genç, kadın arkadaşlarımız burayı hak ederek geldiler. Gençlerin böyle önlerini kapatmasınlar. İnsanlar hata yapa yapa öğrenir. Lütfen cümlelerimize dikkat edelim!" diyerek cevap verdi.
 
KATLEDİLEN ÖĞRETMEN ANILDI
 
MHP Grup Başkanvekili Hakan Çeçen ise gündem dışı bir konuşma yapmak istediğini, "Daha 15-18 yaşları arasında öğrencilerin, öğretmenlerine şiddet uygulamaları, hastanelerde hasta yakınlarının, sağlık çalışanlarımıza şiddeti, aile içi intihara sebep olan şiddet ve cinayetlere kadar varan ve maalesef devam eden onlarca vakaya olaylara şahit etmekteyiz. Böyle sorunları çözecek şekilde konuşmamız lazım" dedi.
 
CHP meclis üyesi Çetin Mengükan, Pendik ilçesi Yenişehir, Kurtköy, Harmandere Mahallesi'nde özellikle ara sokaklara park eden oto kiralama araçlarının artan sayısı bölge sakinleri için ciddi sorunlara sebep olduğunu, bu konuda çözüm önerilerinin yapılmasını ve konunun değerlendirmesi gerektiğini söylerken yine CHP meclis üyesi İzzet Diktaş ise 2 gün önce Eyüp Sultan ilçesi, Alibeyköy Mahallesi'nde özel bir okulda bir müdürün daha önce okulda öğrencisi olan yabancı uyruklu öğrenci tarafından tapanca ile ateş edilerek öldürüldüğünü kınarken, "Meslektaşım olan öğretmenimize Allah'tan rahmet ailesine ve tüm öğretmen camiasına başsağlığı diliyorum. Bu vahim olay nedeniyle öğretmen sendikalarımızın bugün, bu hafta içerisinde yapacağı 'eğitimciye şiddete hayır' eylemlerini destekliyoruz. Ülkemizde böyle acı olayların bir daha yaşanmaması için eğitim sistemimizin daha bilimsel, çağdaş ve laik bir sisteme oturtturulması gerekmektedir. " diyerek eğitim-sen in yanlarında olduğunu belirtti. 
 
"GAZZE SAVAŞINI KİM DESTEKLİYORSA LANETLİYORUZ"
 
AKP meclis üyesi Dursun Güner,  "Gazze savaşını kim destekliyorsa onları lanetliyorum. Dünyanın neresinde zulüm görürse görsün, sömürülürse sömürülsün, onların kurtuluşunu Allah'tan istiyoruz. Fatih Sultan Mehmet'in genç yaşta İstanbul'u fethedip türk topraklarına katmasını ayrıca burada anıyorum. 18 yaşında birisi padişah oluyor ve 3 yıl sonra İstanbul'u fethediyor, Fatih Sultan Mehmet ve arkadaşlarının ruhları şad olsun. Ülkemizde iç ve dış insanlar ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu sorunları çözüyor, sağ olsun." dedi. 
 
"MUHTARLARI DÜZENLİ OLARAK AĞIRLIYORUZ" 
 
AKP meclis üyesi Abdullah Koçyiğit, muhtarlarımızın yerel idarenin seçilerek gelmiş en küçük yapı taşları olduğunu, "Biz de bu iradenin önemini biliyor ve muhtarlarımızla düzenli olarak istişare ediyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarımızla olan ilişkisini hepimiz görüyoruz zaten. Gerektiği zaman muhtarları düzenli olarak ağırlıyoruz, onların sorun, şikayet ve taleplerini dinleyip önem veriyoruz ve çözümler üretiyoruz." dedi.
 
"BÜTÇEYE DAİR HİÇ BİR ŞEYDEN HABERİMİZ YOK. MADEM MUHTARLARA GEREKLİ BÜTÇE AYRILMIYOR, O ZAMAN 1 ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK KAMPANYASI UYGULANSIN" 
 
AKP meclis üyesine karşı CHP meclis üyesi Bülent Sadi Türkyılmaz ise muhtarlık yardımı, belediye başkan adayı Tarık Balyalı'nın projeleri arasında en önem verdiği konulardan biri olduğunu, ayrıca komisyonda yapılacak yardımın niteliği ve miktarı daha net bir şekilde belirtilmediği için karşı önerge verdiklerini, "Mahallelerimizin demokratik temsilinin güçlendirmek ve muhtarlarımızın daha etkin bir konuma getirmek amacıyla muhtarlıklarda görevlendirilmek üzere bir personelin istihdam edilmesine ve muhtarlıkların elektrik, İnternet, doğalgaz, su giderlerini ve kırtasiye, çay, şeker ihtiyaçlarının belediyemiz tarafından karşılanmasını önermekteyiz. Muhtarlara yardım yapılmasını kesinlikle desteklemekteyiz. Ayrıca yardımın niteliğinin ve miktarının belirlenmesinin belediye başkanına bırakılmasına usulen siyasi ve keyfi bir uygulama olarak değerlendiriyoruz." diyerek ifade etti.  Bütçe hazırlanırken sürecin hiçbir yerinde yer almadıklarını, bütçenin daha adil bir şekilde paylaştırılması konusunda görüşlerinin alınmadığını, belirten Türkyılmaz, "Komisyonda görüştüğümüz muhtarlara yardım ile ilgili bütçe ayrılması veya geçen gün öneri olarak sunduğumuz okullarda öğrencilere bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek kampanyasının sağlanması gibi birçok önemli konu için bütçe ayrılmasını önermek istedik. Şimdi de bütçenin oylanması isteniyor, biz yer almadığımız bir bütçede oylama cevabımızı red olarak şu an söylüyoruz." dedi.
 
Haberderin: İlknur Haylaz
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732