PENDİK BELEDİYE MECLİSİNDE DENİZ GEZMİŞLERİ ANMAK OLAY OLDU

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Pendik Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin Mayıs ayı meclis toplantısının 1. Birleşim, 1. Oturumunu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Tüzek'in Başkanlığıyla gerçekleştirdi.

Yayın: 06 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2024 22:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
"KAZALAR İHMAL SONUCU OLUYOR"
 
Gündem öncesi, Grup başkanvekilleri veya meclis üyelerine söz verildi. İlk konuşmasını CHP meclis üyesi Zihni İbiş aldı. Pendik’te bulunan güzelyalı mahallesindeki limanlara yanaşan tırların trafiği olumsuz etkilediği, bu nedenle de geçen günlerde emniyet şeridinde park halinde duran bir tıra bir binek aracın çarpması sonucu ağır yaralı bir kaza meydana geldiğini, bunun için park alanı düzenlenmesi önergesini önerdi. 
 
 
"ÇOCUKLARIN VAKİT GEÇİREBİLECEKLERİ AŞAN BİLE HASARLI"
 
Yine bir başka CHP meclis üyesi Güney Çoban ise Yenişehir mahallesindeki oyun parklarındaki, park ve spor ürünlerinin eskimesi sonucu, gençlerin ve çocukların bir yere gidemeyeceğimden ötürü yenilenmesi gerektiğini önerdi.
 
"BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK KAMPANYASINI SÜRDÜRMELİYİZ" 
 
CHP meclis üyesi Nilüfer Gökçe ise ilk önce anneler gününü kutlayarak, kadınların yaşadığı sorunları ele aldı. Gökçe, çocukların yeterli ve dengeli beslenemediğini, "Her 3 çocuktan, 1 tanesi yetersiz beslenme sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Pendik'e bağlı mahallelerde, çok sayıda öğrenci okula kahvaltı yapmadan gidip, okulda da bir şey yemeden gününü tamamlıyor. Görüştüğümüz velilerden bazıları pastaneleri veya fırınları akşamdan gezerek, bayat simit ve poğaçaları alıp ısıtıp sabah cocukların beslenmelerine koyduklarını söylüyorlar. Her 5 çocuktan, 1'i okulda yemek yiyemiyor. Çocuklarda da sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Çocuklarda eğitimden geri kalıyor. Çocuklar okula gidemediler için belli, bir iş yerlerinde çalışıyor ve hayatını kaybediyor " diyerek bir öğün ücretsiz yemek kampanyasını hayata geçirilmesini önerdi. 
 
" NE SPOR ALANI VAR, NE DE PAZAR, OKULLAR DA SU ALTINDA "
 
CHP Meclis Üyesi Kenan Dağ ise sözlerine 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen 'Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan' ı ve 1 Mayıs'ı anarak başladı. Esenyalı mahallesindeki semt pazarı önerisini, gençlerin spor yapabileceği bir alanın yapılması ve Ahmet yesevi mahallesinde bulunan Cemil Meriç ortaokulunun yağmur suları ile ilgili sorunlarını anlatarak belediyenin iş makineleri ile bu sorunları çözmesi önerisini sunduktan sonra AKP meclis üyesi Celal Düzcan, "Arkadaşlar, Deniz Gezmiş'leri andılar, Deniz Gezmiş' lerin asılması üzerine zamanında hepsi oy vermişlerdir. CHP'nin bu iki yüzlü tavrını burada iletmek isterim." diyerek laf attı. 
 
ÇUKURA DÜŞEREK ÇLEM EDANUR ANILDI 
 
Küçükçekmece'de Menekşe Sahilinde İBB ekipleri tarafından açılan çukura, 5 yaşındaki Edanur Gezer'in düşerek öldüğünü hatırlatan MHP meclis üyesi Selim Halıcı Edanur'un annesinin anneler gününü kutladı. 
 
AKP'LİLERDEN ÖNERGELERE SÖZLÜ MÜDAHELE
 
Her önergeye tek cevap veren tek AKP meclis üyesi Hayrettin Yeşilyurt'a CHP grup başvekili Hayriye Uyanık, "Biz önergelere cevap istemiyoruz, incelensin, bakılsın istiyoruz. Sizler İBB ile iş birliği yapın ve bunları bakanlığa söyleyin. Ve biz tekrarlıyorum. Önergelere burada değil, yazılı olarak cevap istiyoruz." diyerek ifade etti. 
 
AKP grup başkanvekili Hüseyin Topçu'da, "Denizler evet acı çekerek asılmış. Ama gerçek tarihi okuyarak, o konuları açmaya gerek yok. Gündemimiz bu değil. Meclis geçmişi açacağımız bir yer hiç değil." diyerek gündeme geçilmesini önerdi. 
 
"İŞÇİLER HAYATINI KAYBETTİĞİNDE YANLARINDA KİMLER VARDI?" 
 
AKP Meclis Üyesi Yunus Emre Özbek, "32 yıl sonra 1 Mayıs için taksim meydanını açan biz olduk. Taksim meydanı eyleme uygun bir yer değildir. Gerekli izinler ve tedbirler alınmalıdır. Yürüyüşler iyi niyetli değildir. İşçiyi sadece 1 mayısta toplayan bir fotoğraf verip bize müsaade diyenlerden değiliz
biz. Yılda bir kere sendikalarla bir araya gelip polislere tekmeler attıklarını gördük. Beşiktaş'taki yangında 29 işçinin hayatını kaybettiği ve CHP' lilerin cenazeye bile gelmediğine dikkat çekiyoruz. Diyecek başka bir şeyimiz yok" diyerek AKP meclis üyelerinden alkışı topladı. CHP grup başkanvekili Hayriye Uyanık ise bu konuşmayı esefle kınadığını belirtti. 
 
YUVAMIZ İSTANBUL PROJESİNİN MUADİLİ AÇEM
 
Yine CHP meclis üyesi Özge Beğenmiş Olca ise oturumu açan Meclis 1. Başkanvekili Nuri Tüzek'e kendilerinin çok önerge sunduğu için uyarılmasına karşı "Bize yapılan uyarıları, Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin'e de yapmanızı öneriyoruz. İmamoğlu'na karşı tweetlerinden de anlaşılacağı üzere" dedi. Yuvamız İstanbul projesine karşılıkta Pendik Belediyesinin AÇEM'i başlattığını fakat AÇEM'in geniş zamanlı ve kapsamlı olmadığını belirtti.
 
Haber Derin: İlknur Haylaz 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732