Vatandaşın sabrı tüketmek üzere!

Akaryakıt fiyatları özellikle son dönemde Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle artmaya başlamıştı. Bu hafta içerisinde 3 gün üst üste akaryakıta zam haberleri geldi. Öyle ki artık akaryakıt zammı kuruş ile değil, liralarla gelmeye başladı.

Ekonomi Yayın: 05 Mart 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 05.03.2022 00:39:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bugün benzine 69 kuruş, motorine ise 84 kuruş zam geldi. Fiyatlar bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak. Vatandaş, daha bu zam haberini sindirememişken, önümüzdeki hafta brent petrol fiyatlarındaki ani yükseliş sebebi ile önümüzdeki hafta da zammın beklediği aktarıldı.

BASKI ARTTI

Rusya’nın Ukrayna’yı acımasız bir şekilde işgal etmesi enerji fiyatlarını rekor hızla arttırdı. ANZ analistleri, konuya ilişkin hazırladıkları notta, “Rus petrol ürünlerini hedef alan ihracat kontrollerine başvuracağını açıklaması ile Beyaz Saray, Rusya üzerindeki baskıyı artırdı. Bu da Rus petrol arzına dair endişeleri artırıyor” dedi.

KARMAŞIKLAŞTIRIYOR

Energy Aspects ise akaryakıt fiyatlarına ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Avrupalıların çoğunluğu Rus petrolüne dokunmazken sadece birkaç rafineri ve yatırımcı hala piyasada işlem yapıyor fakat artan korku seviyesi ve savaş sigortası primleri işlemleri önemli derecede karmaşıklaştırıyor. Birkaç gemi sahibinin savaş sigortası olmaması nedeniyle Baltık Denizi ve Karadeniz bölgesinden kaçındığı belirtiliyor”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732