Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz; Kandil Mesajı

Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Yılmaz; Mübarek Miraç Kandili bu gece idrak edilecek. Corona virüsü tedbirleri kapsamında camilerin kapalı tutulacağı bu mübarek gecede, Müslümanlar evlerinde ibadetlerini yerine getirecek. Ey Allahım! Kuranı Kerimi; akıllarımız, kalplerimiz ve ruhlarımız için nur, nefislerimiz için de mürşid eyle.

Yaşam Yayın: 21 Mart 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.03.2020 18:07:52
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Yılmaz; İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed (s.a.v), yolculuğunda ''Burak'' adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz Miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e (s.a.v) insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti. Biz müminlerde bu mübarek gecede Allahtan ülkemize musallat olan bu virüs belasından kurtarmasını bu illete yakalanan  hastalarımıza Allahtan acil şifalar dilerim Rahmana kavuşanların ve şehitlerimizin  mekanı cennet olsun . Daularımız,  kabul Kandilimiz mübarek olsun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732