Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Yılmaz’dan AK Parti Erzurum İl Başkanına İmam hatipliler ile ilgili sert yanıt.

Merkez Parti İl Başkanı Yılmaz; AKP’li İl başkanı M. Emin Öz’ün Kendi Genel Başkanlarının söylemleri ile çelişiyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın İmam hatiplilerin geçmiş dönemlerde, mağdur edildiğini çok defa ifade ettiğini, haklarının yendiğini ifade ederken, AKP li İl Başkanı Sayın Öz’ün İmam hatiplilere yaptığı ayrımcılığı ve imam hatipliler ile ilgili hiçbir imam hatipliyi beğenmiyorum sözlerini kınıyorum diye ifade etti.

Gündem Yayın: 02 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 02.12.2021 16:19:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İl Başkanı Yılmaz, biz halkımıza hemşerilerimize hep anlatıyoruz. AKP’nin insanları böl parçala yönet siyaseti yaptığını her yerde söylüyoruz. İnsanları kine öfkeye sevk ettiklerini bu şekilde artık ülkemizde ne yazık ki kendi yandaşları olmayan herkesi Fetöcülük ve pkk lı diye itham ederek fişlediklerini anlatıyoruz. Halkımızda onların gerçek yüzünü gördü artık önümüzdeki seçimlerde elbette onlara sandıkta cevabını verecekler.

‘’AK Parti İl Başkanı M.Emin Öz’ün 9 Kasım’da Aziziye ilçe Teşkilatında yapılan toplantıda kendisine yöneltilen soruya verdiği cevap’’

“DİĞER ÇOCUKLAR NE OLACAK?”

Bir parti üyesinin “İmam hatiplilere biraz daha denge özen gösterilmesi gerekmez mi?” sorusuna da tepki gösteren Öz, şöyle konuştu:

“Bakın ben kötü anlamda söylemiyorum. Gidip Palandöken’de filan okulu imam hatip yapalım diye ortalığı velveleye veren hacı abilerimize şunu diyorum: Peki diğer okulların çocuklarını nereye göndereceğiz? Onlar da bizim çocuklarımız değil mi? Sana bu yapılan neyse, seni nasıl kırıyorsa onları da kırıyor.”

"SENİN NİYE ÖZEL BİR AYRICALIĞIN OLSUN?"

Kendisinin imam hatip mezunu olmadığını da ifade eden Öz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Birisi böyle bir ayrımcılık yaptı mı bu sefer ben geriliyorum. Ne yapalım biz imam hatipli değiliz diye Müslüman değil miyiz kardeşim. Ben imam hatipli değilim ama ben imam hatiplilerin tarzını, Kuran anlayışını, okumasını beğenmiyorum. Kerbela’nın öcünü almaya çalışan gruplar gibi bizden öç mü alacaksınız? Ne yapayım biz de imam hatipli değiliz. Bir gariban işe daha uygun ama öbürü diyor ki imam hatipliyim. Ne yapalım, senin niye özel bir ayrıcalığın olsun?”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732