TÜRKİYE'NİN YILDIZI PARLAYAN GENÇ YÖNETMENİ GİZEM İBAK

Türkiye’de ve dünyada birçok workshopa katılan İbak, Temmuz 2023’te Warner Bros. Discovery Talent Community’nin bir üyesi oldu.

Sanat Yayın: 18 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 18.11.2023 23:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İbak;Ağustos ayında tamamladığı India Diaries isimli kısa film Türkiye prömiyerini T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen 24.

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde yaparken Londra Lift-Off Global Network Film Festivali’nde binlerce film arasından finalist olarak halk oylamaları birincisi oldu.

Film Türkiye’de ve dünyada çeşitli festivallerde yarışmaya devam ederken son olarak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen 5. Bingöl Kısa Film Festivalinde 1884 film arasından finale kalan 24 filmden biri oldu. 

Bir şunu diyen bir yazı 'S JWILA OO INDIA DIARIES A FILM BY GİZEM İBAK bak Film and Art ibak Written Gizem İbak Voice Over Artist Erkaya Music Burak Öksüzoğlu Director Umur Dağlı, Gizem bak Subtitles Dy Damia Koray ColorCo rection Creative Productions Directed by ibak QATAR' görseli olabilir

Gizem İbak; Kimdir. Temmuz 1993 İstanbul doğumlu Gizem İbak, sinema eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı. Okuldayken üç kısa film yazan ve yöneten İbak, 2015’te aktör Aamir Khan’ın davetiyle Hindistan’a giderek Dangal isimli filmin setine katıldı.

Bir 2 kişi görseli olabilir

Sonraki iki yıl aynı ülkede iki belgesel film çekti. Bunlar çeşitli festivallerde yarıştı. İbak, 2020’de Acıdan Başka isimli kısa filmini T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kısa Film Yapım Desteği'yle tamamladı.

Film; İngiltere, Brezilya, Fransa gibi ülkelerin festivallerinde yarışıp Amerika’da finalist oldu. 2023’te bakanlıkça 76. Cannes Film Festivali için hazırlanan Türk Sineması 2023 kataloğuna alınarak Marché du Film’e götürüldü.

Aynı aylarda Birleşik Arap Emirlikleri’nde Türkiye’yi temsilen biletli gösterilen yedi kısa filmden biri oldu.  2018 - 2020 yıllarında Türkiye'de kendi şirketi bünyesinde reklam yönetmenliği yaparak yirmiden fazla markanın dijital platform reklam filmlerini üretti. 

 

India Diaries 
 
Konu: 
 
Fazla paraları, belirli bir rotaları olmaksızın Hindistan’a giden iki üniversite öğrencisinin, üç eyalet gezerken çektiği ve izlemeden arşivde tuttuğu görüntüler yıllar sonra ortaya çıktığında, gençliğin ateşiyle çıkılan bir yol serüveni mahrem olanı evrenselleştiren bir film halini alır.
 
Festivaller:
 
24. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Ulusal Seçki, Panorama Bölümü
Lift Off Global Network, Audience Choice
3. Aizonai Film Festivali, Nominee
Lift-Off Filmmaker Showcase, Official Selection
 
Künye: 
 
Süre: 18 dakika 
Tür: Belgesel Docudrama
Yazan - Yöneten: Gizem İbak
Kamera: Umur Dağlı - Gizem İbak
Dış Ses: İrem Erkaya
Orijinal Film Müzikleri: Mustafa Canbazlar
Ses Kayıt: Burak Öksüzoğlu
Color Correction: Engin Cebiroğlu - Creative Production
Altyazı Çevirmeni: Damla Koray
Film Afişi: Gizem İbak
Yapım: İbak Film Sanat
 
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732