SUUDİ KRALLIĞI TARİHİNDE BİR İLK

Suudi Arabistan Tarihinde İlk Defa Alkol Satışı Yapılacak

Dünya Yayın: 24 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.01.2024 19:12:00
Editör - Türker Nuhut
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Suudi Arabistan' da uygulanan katı alkol yasağını kaldırarak, yalnızca diplomatlara hizmet veren, ülkenin ilk içki mağazasının açılacağı iddia edildi. 

Reuters ajanstan Alex McDonald'a konuşan kaynak, mağazanın ülkedeki diplomatik merkez olarak görülen başkent Riyad'ta açılacağını ve 'kesinlikle gayrimüslimlerle sınırlı' olacağını bildirdi.

Mağazanın önümüzdeki haftalarda açılması bekleniyor.

Suudi Arabistan'da, BAE ve Katar gibi komşu Körfez ülkeleri tarafından yapılan sınırlı istisnalar bile olmaksızın, alkollü içecekleri kesinlikle yasak.

İddialara göre yabancı yetkililerin bunu diplomatik gönderiler aracılığıyla elde etmesi nedeniyle, ülkede alkol tüketimi her zaman mevcuttu.

Konuyla ilişkin gelişme; diplomatik ikametgahlar arasında 'uygunsuz alkol alışverişini' engellemeyi amaçlıyor.

Suudi yerel basınında çıkan haberlere göre; hükümetin Çarşamba günü yapılan açıklamasında, yetkililerin 'diplomatik misyonlar tarafından alınan alkollü malların ve ürünlerin yasa dışı ticaretine karşı yeni bir düzenleyici çerçeve' getirdiği belirtildi.

Bu çerçevede; açılacak mağazanın islam tarafından yasaklandığını savunan birçok muhafazakarı kızdırması muhtemel.

Diğer taraftan; ülkede yaşanan bu tür değişimlerin daha çok yeraltı kaynağı olan petrole bağımlı gelirin dışında da ülke gelirlerini artırmak, böylece enerji ihracına bağımlılığı azaltmak için gelir çeşitliliği yaratmaya hazırlanmak için yapıldığına dair görüşlerde mevcut.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732