NETENYAHU GERÇEKLERİ

Netenyahu, Hamas hareketliliği sırasında israil ordusuna 7 SAAT BEKLEME talimatı verdiği iddia edildi.

Dünya Yayın: 21 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 21.01.2024 22:38:00
Editör - Türker Nuhut
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Louren Witzke, doğrudan İsrailli Haham ve diğer üst düzey hükümet kaynaklarından bilgi alan, Amerikan yahudi hayır kurumu lideri Cecili Routmann ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Netanyahu, Hamas hareketliliği sırasında israil ordusuna 7 SAAT BEKLEME talimatı verdiği ve ordu üst düzey yetkililerinin durumdan rahatsız olduğu, Cecily Routmann tarafından doğrulandı..

Bu iddialara göre, İsrail devlet başkanı, uluslararası arenada savaş ve soykırım suçlusu sayılmamak ve Birleşmiş Milletlerin müdahale etmesini engellemek amacıyla kendi vatandaşlarına yönelik terör faaliyetine izin vererek kan üzerinden siyaset yapmayı uygun gördüğü sonucuna varılabilir.

Netenyahu’ nun toprak ve yetki alanını genişletebilmesi için bahane aradığını ve olası bir haksız sıcak temastan uluslararası tepki ve ulusal siyasi kaygılar sebebiyle kaçındığını bu hareketlilik başlamadan önce yazmıştım.

İlerleyen günlerde Netenyahu’ nun bu kanlı eylemlerdeki rolü daha fazla gündeme gelecek gibi görünüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732