Maltepe’de aralık ayı sanat etkinlikleri yeni yıl coşkusuyla sürüyor

Maltepe Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Aralık ayı boyunca kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor

Yayın: 09 Aralık 2022 - Cuma - Güncelleme: 09.12.2022 17:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Maltepe Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ve Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde aralık ayında düzenlediği konserler, tiyatro oyunları, yeni yıl temalı sanat etkinlikleri, stand up gösterileri ve sergiler ile Maltepeli sanatseverleri konuk ediyor. 

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde etkinlikler kapsamında 2022’ye veda ederken yeni yıl coşkusunu yaşatacak yeni yıl konseri düzenlenecek. İstanbul Devlet Konservatuvarı Caz Anasanat Dalı, “Yeni Yıl” temalı caz konseriyle dinleyicilerle buluşacak. İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı öğrencileri “Beyaz Geceler” konseriyle, Rus bestecilerin vokal eserlerinden seçkiler sunacak. İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi’nin (MÜZDAK)düzenlediği 29.İstanbul Türk Müziği Festivali kapsamında “Çölleşen Ruhumuzu Müzikle Yeşertelim” konseri gerçekleşecek. Konserde Elif Avcı konuk sanatçı olarak sahne alacak. 


‘AT’ OYUNUNUN PRÖMİYERİ YAPILACAK 


Maltepe Belediye Tiyatrosu’nun “At” isimli tiyatro oyununun prömiyeri Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Macar oyun yazarı Gyula Hay’ın kaleme aldığı, Özdemir Nutku’nun çevirdiği iki perdelik komedide tüm Roma’yı kasıp kavuran bir çılgınlığın hikâyesi sahnelenecek. Kadıköy Boa Sahne, Özge Korkmaz’ın yazıp yönettiği “Mutlu Değilim Ama Kahrımdan da Ölmüyorum” isimli oyunuyla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Komedyen Yusuf Öztürk stand up gösterisiyle sahne alacak. Bir Grup İnsan’ın “2023’e Doğru” isimli karma sergisinin açılacak. İlkem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nün “Değerli Umutlar” isimli sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

GOGOL’ÜN DELİSİ YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ’NDE


Altayçeşme Mahallesi’nde hizmet veren Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Maltepe Belediye Tiyatrosu “Deli” isimli ödüllü tiyatro oyunuyla sahne alacak. Nikolay Gogol’ün yazdığı, Ali Çankırılı’nın çevirdiği “Bir Delinin Hatıra Defteri” isimli oyun, bambaşka bir şekilde yorumlanarak seyircisiyle buluşacak. Maltepe Belediye Tiyatrosu, usta yazarlar Aziz Nesin ve Anton Çehov’un derlemelerinden oluşan “Yer Altındakiler” isimli komedi oyunuyla da izleyicilerin karşısına çıkacak.


PROF. DR. TÜRKAN SAYLAN KÜLTÜR MERKEZİ ARALIK AYI ETKİNLİKLERİ

 

STAND – UP GÖSTERİSİ: Yusuf Öztürk Show 

10 Aralık Saat 20.00

SERGİ: Değerli Umutlar / İlkem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi & Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Sanatları Bölümü

13 – 19 Aralık

Açılış: 13 Aralık Saat 18.00

 

 

KONSER / OPERA: Beyaz Geceler / İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ANASANAT Dalı Öğrencileri

14 Aralık Saat 20.00

 

SERGİ: 2023’e Doğru / Bir Grup İnsan

15 Aralık – 7 Ocak

Açılış: 15 Aralık Saat 18.00

 

KONSER: İstanbul MÜZDAK /

16 Aralık Saat 20.00

 

TİYATRO: At / Maltepe Belediye Tiyatrosu

18 Aralık Saat 20.00

 

KONSER: Caz A.S.D. Yeni Yıl Konseri

26 Aralık Saat 20.00

ÇOCUK TİYATROLARI

31 Aralık 2022 hariç, ay sonuna kadar her hafta sonu saat 13.00’de çocuk oyunları sahneleniyor.

 

YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ ARALIK AYI ETKİNLİKLERİ

 

TİYATRO: Yer Altındakiler / Maltepe Belediye Tiyatrosu

10 Aralık Saat 20.00

14 Aralık Saat 20.00

 

ÇOCUK TİYATROSU: Bay Tik Tak / Tiyatro Eksen

11 Aralık Saat 13.00

17 Aralık Saat 13.00

 

TİYATRO: Deli / Maltepe Belediye Tiyatrosu

17 Aralık Saat 20.00 

22 Aralık Saat 20.00 

 

ÇOCUK TİYATROSU: Arkadaşım Ay / Tiyatro Eksen

18 Aralık Saat 11.00

25 Aralık Saat 11.00

 

TİYATRO: İzlanda’nın Başkenti /Asmalı Sahne 

18 Aralık Saat 20.00

 

BİLGİ:

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi etkinliklerinin ücretsiz davetiyeleri www.tskm.org.tr’den ya da TSKM gişesinden edinilebilir. Davetiyeler, etkinliklerden iki gün önce saat 9.00’da erişime açılır.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi etkinliklerinin biletleri biletinial.com’dan edinilebilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732