MACARİSTAN DEVLET BAŞKANINDAN İSVEÇ’E MÜZAKERE DAVETİ

Macaristan Devlet Başkanı Viktor Orban, İsveç Yetkilileri ve Parlementerleri Ülkesine Davet Etti

Dünya Yayın: 24 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.01.2024 14:40:00
Editör - Türker Nuhut
Okuma Süresi: 46 sn.
Google News

İsveç'in NATO üyeliği Türkiye Büyük Millet Meclisinde oylanırken, İsveç'in birliğe kabulüne henüz 'Evet' demeyen tek ülke Macaristan Devlet Başkanı Viktor Orban'dan konuyla ilgili kurmaylarıyla bir toplantı tertip etti.

Toplantı neticesinde, Viktor ORBAN'dan İsveçi'in NATO üyeliği hakkında açıklama geldi.

Orban yaptığı açıklamada; 'Bugün Başbakan Ulf Kristersson ve İsveç Parlementosuna, İsveç'in NATO üyeliği konusunda müzakere yapmak üzere Macaristan'a bir ziyaret için davet mektubu gönderdim.' dedi.

İsveç'ten konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, uluslararası arenada Macaristan Devlet Başkanı'nın pazarlık yapmak amacıyla bu görüşmeyi istediği, ticari işbirliği ve vergi muafiyetleri gibi konularda kolaylık sağlanmasıyla ilgili anlaşmaların gündeme gelebileceği söyleniyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732