Kılıçdaroğlu’ndan Sözcü davasına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Açıklamalarında Sözcü Gazetesi hakkında yürütülen algı davasına da tepki gösteren CHP lideri "Sözcü Gazetesi Türkiye'nin en genç, en çok okunan gazetesi. Baskı önünde boyun eğmeyen bir gazete, bütün baskılara rağmen direnen bir gazete... 'Vay sen misin böyle? O zaman seni de FETÖ ile suçlayalım.' Emin Çölaşan ile FETÖ tanımı yan yana gelir mi? Susturmak istiyorlar, Sözcü yazmasın, okunmasın, o da havuz medyasının bir unsuru olarak yerini alsın" dedi.

Gündem Yayın: 30 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 30.04.2019 17:14:56
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Konuşmasında Sözcü’ye açılan ve yargılama süreci devam eden algı operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu “Sözcü gazetesiyle ilgili de davalar açıldı. Türkiye’nin en genç, en çok okunan, yazarlarına saygı duyulan bir gazete. Baskılara boyun eğmeyen bir gazete. Yayın çizgisinden ödün vermeyen bir gazete… ‘Vay sen misin böyle yapan o zaman seni de FETÖ’yle suçlayacağım.’ Emin Çölaşan, yahu Allah aşkına FETÖ’cü tanımıyla yan yana gelir mi ya!.. Necati Doğru, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve sahibi Burak Akbay… Niçin? Susturmak istiyorlar. Sözcü yazmasın, Sözcü okunmasın. O da diğer havuz medyası gibi iktidarın yanında olsun, varsın 3 bin 5 bin satsın ama halk gerçekleri öğrenmesin istiyorlar.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732