KARTAL BELEDİYESİNDE İŞÇİ BAHARI

Geçtiğimiz günlerde Gazetemiz Haber Derinde yapmış olduğumuz, "Kartal Belediyesi borç batağında, iken bile yıkılmadık ayaktayız taklidi. Haberi ile yarının ne olacağını söylemiştik. Söylediğimiz son vuku buldu.

Yayın: 16 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2023 21:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Kartal Belediyesi işçilerinin işi bırakarak grev yapma kararı alması ile son buldu.
Bu beceriksiz yönetim ile önümüzdeki yerel seçimlerde Gökhan Yüksel'in çöküşünü hep birlikte
izleyeceğiz.
Ücretini alamayın ve aldıkları ücretin yetmediğini ifade eden işçilerin yapmış oldukları grev ile
ilgili yapmış olduğu basın açıklamasını, siz değerli kamuoyuna alt metinde olduğu gibi
yayınlıyoruz.
 

Kartal Belediyesinde Çalışan Genel – İş Üyesi İşçiler İş  Bıraktı
Kartal belediyesinde çalışan işçiler 16.08.2023 Çarşamba günü iş grev kararı ile mesaiye başlamadılar
Disk/ Genel İŞ Sendikası ile Kartal Belediyesi iştiraki Karyapsan AŞ'de  Çalışma Bakanlığından alınan yetkiye dayalı olarak işletme düzeyinde 7. Dönem toplu iş sözleşmeler 07.02.2023 tarihinde başlamıştı 73 asil 1 geçici madde ve disiplin ceza cetvelinden oluşan toplu iş sözleşmesi teklif taslağında, 8 oturum gerçekleşmişti. Çoğunluğun maddi kazanım maddelerinden oluşan 11 madde  üzerinde yasal  süre  içerisinde yapılan görüşmelerde anlaşmaya gidilememiştir.
Resmi arabulucu ile anlaşma sağlanamadığı için  Karyapsan AŞ işverenliğine ait grev kapsamında greve giden tüm iş yerleri de grev ilan edilmesi Ve grevin  uygulanmasının’da 16.08.2023 çarşamba günü fiilen başlatılmasına karar verirmiştir  Kartal Belediyesi anabinası’nın önünde toplanan işçiler Genel iş İstanbul Anadolu Yakası 1 nolu  şubenin kararı ile 1 gün iş durduran işçiler ellerindeki pankartlarda “Norm kadro istiyoruz” Ek prrotokol!” “Geçınemiyoruz ve insanca yaşamak istiyoruz pankartları taşıyan işçiler Basın Açıklamasında bulundular.

Genel-İş Genel Merkezinin hazırladığı açıklamayı 
İstanbul Anadolu Yakası 1 nolu şube   başkanı  Hakan Kandil açıklama yaptı 

Basın Açıklaması şu şekilde:
Belediye İşçileri olarak sesimizi yükseltiyoruz
Haklarımız için iş bırakıyoruz!
Tüm Belediye İşçilerinin ücretleri derhal iyileştirilmesini. Belediye Şirket işçilerine yapılan   ayrımcılık son bulmalıdır!
İLAVE TEDİYE VE KADRO HAKKI DERHAL VERİLMELİDİR!
Ülkemizdeki ekonomik kriz derinleşerek devam ediyor. İşçilerin ve emekçilerin geçim sorunları ise buna bağlı olarak gün geçtikçe büyüyor.
“Dövizi kontrol altına aldık”, “Enflasyon düşüyor” söylemlerinin boş bir laftan ibaret olduğunu hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Döviz tarihi rekorlar kırarken, enflasyon ise yalnızca TÜİK sepetinde düşüyor. Çarşıda, pazarda, markette ise zamlar hız kesmeden devam ediyor. Hayat pahalılığı artıyor, alım gücümüz her geçen gün düşüyor. İşçiler ve emekçiler sebebi olmadıkları bir krizin tüm yükünü çekmeye mecbur bırakılıyor.
Sendikamız “en iyi toplu iş sözleşmesinin masada iki tarafın uzlaşarak imzaladığı toplu iş sözleşmesi olduğu” prensibiyle iyi niyetli yaklaşımını ortaya koymaktadı Fakat aksi durumda, üyelerimizin hak ve çıkarlarının korunması, sosyal ve ekonomik koşulları ve bunların ön şartı olarak eşitlik, demokrasi ve adalet için geçmişte olduğu gi mücadele etmeye de hazırız.
Adil bir ücret ve insan onuruna yaraşır çalışma koşulları ayrıcalık değil, haktır.
Yaşasın DİSK
Yaşasın GENEL-İŞ
DİSK/GENEL/İŞ SENDİKASI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732