KARTAL AKP MECLİS ÜYESİ ADEM YILDIZ : BELEDİYENİN 5 MİLYARI AŞAN BİR BORCU VAR

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin Mayıs ayı meclis toplantısının 1. Birleşim, 1. Oturumunu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel Başkanlığıyla gerçekleştirdi.

Yayın: 06 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 06.05.2024 21:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
 CHP meclis üyeleri toplantılarına başlamadan önce basınla ve halkla el sıkışarak selamlaştılar. Oturumun açılışını yapan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayında hastane bahçesinde iftar çadırı kurduklarını, 23 Nisan çoşkusuyla Kartal'da etkinlik yaptıklarını, "Eminiz gençlerimiz Kartal’da başarıdan başarıya koşacaklar. Mahallelerimiz de parlkarımızı yeşillendirmeye ve daha çok çalışmalarımıza dikkat ediyoruz. Yakacık'ta bir mahalle evi kuruyoruz ve sosyal tesislerimizi açıyoruz. Sağlık polikliniklerinde verdiğimiz verdiğimiz hizmetleri daha da arttırmış olacağız. " diyerek meclis üyelerine sözü verdi.
 
"HEDEFLERİN SADECE YÜZDE 40'I GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
 
Kartal AKP meclis üyesi Adem Yıldız, "Vaatlerimizi takip edeceğiz. Kartal halkının hizmeti için bütün muhalifliğimizi kullanacağız. Kartal Belediyesinin faaliyet raporunda asfalt yapım çalışmalarından bahsediyor. Fakat 27 mahalleye asfalt yapıldı, 8 mahalleye yapılmadı. 20 mahallede, ağaç sayısı çok fazla kesilmesine rağmen yarısı kadar bile ağaç dikilmedi. Özel günler anılıyor Kartal'da. Eski belediye başkanlarının mezarı ziyaret ediliyor. Fakat bazı eski belediye başkanlarının ismi bile anılmıyor." diyerek finansal raporların doğru gösterilmediği ve borçlarını görmediklerini belirtti. Yıldız, "İncelememize göre Kartal Belediyesi'nin 5 milyarı aşan bir borcu var. Borçlar yüzünden de faiz miktarı sürekli artıyor. Kartal Belediyesi'nin hedef yakalama oranı % 40, gerçekleşmeme oranı ise %60'tır. Kentsel dönüşümün artması için gereken bütçe %3 iken, bizde ise binde üçtür." diyerek bilgilendirme ve içerik birbirinden tamamen tutarsız olduğunu söyledi.
 
 
"KARTAL'DA NEDEN HER YER İNŞAAT?" 
 
Kartal AKP meclis üyesi Hüseyin Kubilay Salihvatandaş ise Kartal imar planı çalışmalarına baktıklarında, kentsel dönüşümü planlarında baktıklarında, depreme dayanıklı olmadığını fark ettiklerini, "Bütün sitelerle konuştum. Hepsinde aynı sorun, imar problemi var, diyor. E5 üstü ve E-5 altı planlamaların başlatılması gerekiyor. Kartal'da toplanma alanlarına ihtiyacımız var, deprem çok yakın. Meydan ve Spor merkezleri var sadece. Cevizli ve Uğur Mumcu meydanı hala bitmedi. Sözler verildi, tutulmadı. Hala inşaat sürüyor. Kartal'daki stadların rezilliğini hiçbir yerde görmedim. Kartal'da e5'in kenarına ben Spor Merkezi isterken İBB ise Lojistik Merkezi açacaklarını söyledi. Gençler ne yapsın şimdi? Büyük bir şekilde tapu problemleri yaşıyor halkımız. çözülmesini öneriyorum. Neden Kartal'daki yerlere İspark'a veriyoruz da neden Kartal Belediyesi olarak kendi otoparklarımızı yapmıyoruz? " diyerek sorusunu sordu.
 
"SOMUT DELİL SUNMANIZ LAZIM" 
 
Bu sorulara ise CHP meclis üyesi Önder Turmuş, "Somut verilerle gelmeniz lazım. Sosyal yardım bütçesi düşük dediler. İktidar da kendi partileri bulunuyor. Sosyal yardım bütçesi düşük demeleri de komik doğrusu. Enflasyona yetişemiyoruz. O yüzden spor merkezlerinin yapılmasının yavaşlamasını normal karşılamalısınız. Kentsel dönüşümle ilgili bizlere akıl vereceğinize TOKİ'lerle ilgili verilen sözlerinizi tutun. Üzerinize düşen görevleri yerine getirin. Asfaltın eksik olduğundan bahsettiniz. Etin kilosundan, ekmeğin fiyatından, kiraların 20.000 TL oluşundan, bahsetmediniz. 31 Mart'ta halk gördü cevabını verdi." diyerek sitemli bir şekilde asıl nedenin enflasyon ve iktidarın olduğunu vurguladı.
 
"BORÇLARIN NERDEN GELDİĞİ BELLİ VE SOMUT DELİLLİ" 
 
Kartal AKP meclis üyesi Haydar Göksoy ise Belediye Başkanının konuşmasında bütün özel konulardan bahsettiğini ama 1 mayıs'tan bahsetmediğini vurguladı. Göksoy, "Çünkü kendisi rahat işçi değil. İşçilerin maaşını bile veremiyorsunuz. Bu işçilerde işi durdurur, grev yapar daima işçilerin yanındayız. Biz muhalefeti yapmakla görevlendirildik. Yapmaya da devam edeceğiz. İncelememize göre, 19.000 liraya alınan çadırı 6 ay sonra fiyatını sorduğumuzda 9000 TL fiyat alıyoruz. Haziran ayında tanesi 9.800 TL'den alınan tabletin piyasa değerinin 8 ay sonra 7.083 lira olması görüşlerimizi destekler nitelikte." diyerek daha diyecek çok belgeli sözü olduğunu fakat süre nedeniyle bir sonraki toplantı da dile getireceğini ifade etti.
 
Haber DERİN: İlknur Haylaz
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732