İZMİR SANAT BULUŞMASI

Sanatçı sadece eser üreten değil, Aynı zaman'da birikimlerini çeşitli paylaşım ortamları ile yaşadığı topluma, Kültürel açıdan katkı'da bulunarak yön veren kişidir.

Sanat Yayın: 02 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.11.2023 12:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sanatçı, sadece eser üreten değil, aynı zamanda birikimlerini çeşitli paylaşım ortamları yolu ile yaşadığı topluma kültürel açıdan katkıda bulunarak yön veren kişidir. Ülkemizde ağırlıklı sanat ortamı İstanbul da şekillenmekte olduğu gerçeğinden yola çıkarsak buradaki katma değeri yüksek sanatsal birikimden diğer şehirlerde yaşayan sanatseverlerin de faydalanması önem arz etmektedir. Bu bağlamda sanatçı, küratör ve galerici işbirliği yoluyla topluma daha kaliteli sanat izleme fırsatı sunmanın gayreti içerisindeyiz. İzmir’e kültür sanat açısından katkı sağlayan galerilerin başında gelen Eskiiz Sanat Galerisi, 2020 yılında Sanatçı Serdar Yörük tarafından kurulmuştur. Galeri İzmir’in kalbi sayılan Konak Mahallesi tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde yer almaktadır. Genç bir galeri olmasına rağmen klasik galericilik anlayışının ötesinde çok çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ve önemli sergilere imza atmaktadır. Bu vizyonla Türk resim ve heykel sanatından seçkin bir sergi talebi ile İzmirli sanatseverleri buluşturmak istemektedir. Yeni olmasına rağmen yakın gelecekte vizyonu ile Ekiiz Sanat Galerisi adını sıkça duyacağız diyebilirim. Greyart ise 1997 yılında Erzurum’da Mustafa Albayrak tarafından kurulmuş, 2004 yılından beri İstanbul’da faaliyetlerine başlamıştır. 1997 yılından bugüne çok sayıda sanatsal etkinliğe imza atmıştır. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarda daha çok genç sanatçıların görünür olabilmesine imkân tanımış ve onların usta sanatçılarla aynı ortamları paylaşabilmesi için birçok sergi ve etkinlik gerçekleştirmiştir. Bu sergimizde ise öncekilerden farklı olarak galeri imkanları dahilinde ve yakın çevremizden Türk resim ve heykel sanatımızdan mini bir seçkiyle İzmirli sanatseverlerle buluşmayı hedeøiyoruz. Dolayısıyla Küratörlüğünü üstlendiğim, Eskiiz sanat galerisi ve Greyart işbirliği ile gerçekleşecek olan “BULUŞMA” isimli sergimiz,Türk çağdaş resim ve heykel sanatımızın önde gelen on üç sanatçısının eserleri ile İzmirli sanat severlerle buluşturmayı amaçlamaktadır. Bu seçkide yer alan sanatçılar: Ahmet Özel, Bedri Baykam, Fevzi Karakoç, Gafur Uzuner, Hakan Esmer, Mahir Güven, Malik Bulut, Maria Kılıçlıoğlu Baraz, Mustafa Albayrak, Orhan Umut, Sema Çulam, Şükrü Karakuş ve Yalçın Gökçebağ dır. Bu bağlamda Greyart ekibi olarak Eskiiz Sanat Galerisi ev sahipliğinde birbirinden kıymetli sanatçılarımızın eserleri ile İzmirli sanatseverleri buluşturmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Sergiye ev sahipliği yaparak imkânlarını bizimle paylaşan Eskiiz Sanat Galerisi yönetimi ve sahibi sevgili Dostum Serdar Yörük’e, sergiyi organize eden Greyart ekibine, sergi koordinasyonunda bizlere yardımcı olan P.M. Artproject sahibi Pınar Mert’e, davetimizi kırmayıp sergimize katılan, her biri birbirinden çok kıymetli saygıdeğer hocalarım ve sanatçı dostlarıma çok teşekkür ederiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732