Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin: Kudüs'te Filistin Genelinde Bir İşgal Rejimi Var

Hüda Par dış ilişkiler başkanı ve Genel başkan yardımcısı Mehmet Eşin Dünya Kudüs gününe ilişkin Gazeteci Eren Talha Altun’a önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem Yayın: 26 Nisan 2022 - Salı - Güncelleme: 26.04.2022 11:17:53
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin: Kudüs'te Filistin Genelinde Bir İşgal Rejimi Var

Hüda Par dış ilişkiler başkanı ve Genel başkan yardımcısı Mehmet Eşin Dünya Kudüs gününe ilişkin Gazeteci Eren Talha Altun’a önemli açıklamalarda bulundu.

Kudüs'te Filistin genelinde bir işgal rejiminin yaklaşık bir asırdır devam ettiğini ifade eden Hüda Par genel başkan yardımcısı Mehmet Eşin , yüzlerce yıldır orada yaşayan Filistin halkının katledilerek,  sürgüne gönderilerek cezaevlerine ve zindanlara doldurularak o topraklara o evlere o köylere dışarıdan getirtilen siyonist Yahudilerin yerleştirildiğini ifade etti.

Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin Eren Talha Altun’a yaptığı açıklamada şunları kaydetti; 

“Şu anda Kudüs'te Filistin genelinde bir işgal rejimi var. Yaklaşık bir asırdır bir işgal var oradaki Filistinli  oranın sahibi olan yüzlerce yıldır orada yaşayan halk katledilerek sürgüne gönderilerek cezaevlerine zindanda doldurularak o topraklara o evlere o köylere dışarıdan getirtilen siyonist Yahudiler yerleştiriliyor  Kudüs Mescidi Aksa  Müslümanların  3 kutsalından biridir yani Mekke Kabe Medine nebevi mescitten  sonra üçüncü kutsaldır. Aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesi dir. Aynı zamanda peygamber Aleyhisselamın miraca yükseldiği yerdir ve Kuranı Kerim'de ayettle sahiptir isra suresinde geçiyor.

Dolayısıyla buranın savunulması buradaki işgalin bitmesi ve  oradan Kudüs’ün özgürleştirilmesi bütün müslümanların boynuna şeri bir görev vazifedir. Sadece Filistinlilerin Arapların değil Bütün Müslümanların Türklerin Kürtlerin Arapların farsların hatta vicdan sahibi olan bütün insanlar bu işgale karşı durması lazım karşı çıkması lazım.  Bu yüzden Kudüs’ün Mescidi Aksa’nın bu işgal’in gündeme  oturması için her yıl Ramazan ayının son cuması dünya Kudüs günü olarak ümmetin farklı coğrafyalarında yad ediliyor  Dolayısıylada bu senede inşallah böyle bir program olacak.  Biz  daha önceden beri sadece bugün değil her zaman bu işgale karşı bu zulme karşı olan bütün programları etkinlikleri ya organize ettik yada bu organizenin içerisinde yer aldık. Siyonizmin hedefinde şu var , başkenti Kudüs olan bir siyonist devletin kurulması Yani başkenti Kudüs olmayan  bir devletin bir kıymeti harbiyesi yoktur. Aynı zamanda  Mescidi Aksasız bir Kudüs'ün de  bir değeri kıymeti olmayacaktır.

Dolayısıyla nihai hedefleri siyonist devleti kuran Herzog şunu diyor ki;  “Biz şu anda bir devlet ilan ettik ama bunu açıklarsak İnsanlar buna gülecek ve 50 yıl sonra bu hedefimizi gerçekleştireceğiz.” Yani bu yaklaşık bir asırdan beri  bu adım adım Bu plan proje işliyor. ve gelinen noktada Kudüs’ün bir kısmı batı Kudüs işgal altında Doğu Kudüs orada Filistinliler yaşıyor ve Mescidi aksayı adım adım işgal etme ve bunun için askeri ekonomik siyasi politik birçok açıdan Mescidi Aksayı Kudüsü müslümansızlaştırma projesi yürütülüyor. Yani sonuçta  Mescidi Aksa'nın etrafındaki mahallelerde oradaki ticaret yapan esnaflar Müslüman olduğu sürece bunlar doğal olarak oranın koruyucusu olacaklardır.  Dolayısıyla oradaki müslümanları oradan uzaklaştırmak istiyorlar. Şeyh Cerrah mahallesi ve Mescidi  Aksaya en yakın olan mahalledir ve burayı adım adım müslümanlardan boşaltıp oraya siyonistleri yahudileri yerleştirmek istiyorlar ve gelinen noktada geçen sene Mayıs ayında Mescidi Aksaya çok büyük saldırılar oldu. Siyonist askerlerin polislerin gözetiminde silahlarla gazlarla hatta havadan helikopterler ile saldırılar oldu Oradaki Müslüman Filistinli kardeşlerimiz  ümmet adına bu saldırıyı canlarını bedenlerini siper ederek püskürttüler. Ve tabi siyonizm durmuyor her gün farklı şekilde zaman zaman gruplarla zaman zaman kalabalık gruplarla Mescidi Aksaya baskın yapıp  bu işgallerini tabiri caizse kalıcı hale getirmeye  çalışmaktadır.”

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732