Hak sahibi komşularımızın hakları için gerekirse kapılarda yatacağım

Sarıyer’de binlerce vatandaşı ilgilendiren tapu ve mülkiyet konusunda belediye başkan adaylarının bazıları hak sahiplerinin her türlü haklarını savunacaklarına dair Mahalleler Birliği’nin hazırladığı ‘Taahhütname’’yi imzaladı.

Siyaset Yayın: 16 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2024 11:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, taahhütnameye ‘Hangi kurum olursa olsun gerekirse sabahlara kadar kapılarda yatacak ve haklarınızla ilgili sizlerden daha çok mücadele edeceğim’ maddesini de ekleyerek imzaladı. Sarıyer’de binlerce vatandaşı ilgilendiren tapu ve mülkiyet sorununun çözümü konusunda Mahalleler Birliği’nin Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlediği ve belediye başkan adaylarının imzalaması için hazırlanan ‘Taahhütname’ toplantısında Sarıyer’de belediye başkan adaylarının bazıları taahhütnamede yazılı olan maddelere bağlı kalacaklarına dair imza verdiler.

CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, toplantıda yaptığı konuşmanın ardından taahhütnamede sıralanan maddelere, ‘Hangi kurum olursa olsun gerekirse sabahlara kadar kapılarda yatacak ve haklarınızla ilgili sizlerden daha çok mücadele edeceğim’ maddesini de ekleyerek imzaladı.

‘Mağduriyetinizin son bulması için tüm gücümle çalışacağım’ Aksu, toplantıda ayrıca şunları söyledi; Sarıyer’de mülkiyet ve tapu konusu en önemli sorunlarımızdan biri ve kolay çözülecek bir iş değil. Çünkü hak sahibi komşularımızın arazilerinin bir kısmı hazine arazisi, bir kısmı vakıf arazisi, bir kısmı üniversite arazisi, bir kısmı İBB, bir kısmı özel idare, bir kısmı da şahıs mülkiyetinde. Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir uygulama olan toplu tapulaştırma işlemi yapıyorsunuz. Tüm yetkili kurumları sürece katarak komşularımızın yaşadığı bu sorunu hep birlikte çözmek için çalışacağız. Belediye başkanı olduğumda bu sorunların çözümünde bilin ki hep sizden yana olacağım. İçinizden biri olarak yaşadığınız mağduriyeti anlıyor, bunun son bulması var gücümle çalışacağıma inanmanızı istiyorum.

‘Ekrem başkanımız bir ilke imza attı, kendisine teşekkür ediyorum’ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu sizlere 2019 yılında verdiği sözü tuttu. Başkanımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Keşke Pınar ve Rumeli Hisarı Mahallesi’ için karar alındığı gün bütün mahallelerimiz için de böyle bir karar verilseydi. Bugün biraz daha rahat olacaktık. Çünkü o gün yapı kayıt belgesi istemiyorlardı. Ama bugün satış işlemlerinin yapılabilmesi için bu belgeyi istiyorlar. İki hafta önce Mahalleler Birliği’nden bir heyetle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile görüştük.

Hak sahibi komşularımızın tapu işlemlerinin daha rahat yapılabilmesi için Büyükdere Fidanlığı’nda bir satış ofisi kurulmasına karar verdik. Pazartesi gününden itibaren gidip sözleşmelerinizi yapabilirsiniz. Elinizdeki tüm belgelerinizle hazırlayın ve işlemlerinizi yapmaya gidin. Sizi bu ofise taşıma işleminizi de biz yapacağız. ‘Sizden daha çok mücadele edeceğim’

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732