FETÖ ÖRGÜTÜNÜ HATIRLATAN YENİ BİR YAPILANMAMI ?
Türkiye’ye geçmişte büyük zararlar veren FETÖ terör örgütünün devlet kurumlarındaki kripto yapılanmasının tamamen temizlenemediğine yönelik tartışmalar sürerken, son günlerde yaşanan bazı gelişmeler kamuoyunda yeni endişelere yol açtı.

Uzun yıllardır FETÖ’nün devlet içindeki uzantılarını ortaya çıkarmak ve tasfiye etmek amacıyla yoğun bir çaba yürütüldüğü biliniyor. Çeşitli çevreler, örgütün “kripto” olarak adlandırılan gizli yapılanmasının halen bazı kurum ve kuruluşlarda varlığını sürdürdükleri yönünde iddiaların var.
TARİKATLARA TOLERANS MI GÖSTERİLİYOR
Bu tartışmaların gölgesinde, geçtiğimiz günlerde Menzil cemaatinin İzmir’de düzenlediği ve yoğun katılımın olduğu organizasyonlar dikkat çekti. Söz konusu görüntüler, FETÖ’nün geçmişteki kitlesel organizasyonlarını ve örgütlenme biçimlerini hatırlatırken, benzer manzaraların yeniden ortaya çıkması toplumda tedirginlik yarattı.
Bazı vatandaşlar ve sivil toplum temsilcileri, devletin geçmişte yaşanan acı tecrübelerden ders çıkarması gerektiğini belirterek, dini yapılar ve cemaatlerin şeffaflık içinde faaliyet göstermesi, kamu kurumlarında ise liyakat esasının titizlikle korunması çağrısında bulundu.








