Erdoğan, Karadeniz gazıyla ilgili beklenen müjdeyi verdi

Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 320 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti.

Yayın: 26 Aralık 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 26.12.2022 21:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Detaylı analiz neticesinde daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküp rezervimiz 653 milyar metreküp olarak revize edildi. Böylece toplam rezervimiz 710 milyar metreküpe ulaştı" ifadelerini kullandı.

2022 yılının son Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirildi. Saat 15.00'te başlayan toplantı yaklaşık 3 saat 30 dakika sürdü. Toplantıda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi, memur ve emekli zammı, Karadeniz gazı müjdesi gibi konular görüşüldü. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

ÇAYCUMA'DA 58 MİLYAR METREKÜPLÜK DOĞALGAZ REZERVİ KEŞFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de yeni doğalgaz keşfinin olduğunu söyleyerek, "Bir zamanlar karada buluyorlardı, 'Burada bir şey yok' deyip betonu atıyorlardı. Biz şimdi onları yeniden hayata geçirdik. Fatih sondaj gemimiz 29 Ekim günü Çaycuma-1 sahasında yeni sondajına başladı. Ekiplerimizin 7 gün 24 saat esasıyla yürüttüğü yoğun çalışmalar neticesinde bugün yeni bir müjdeyi paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Fatih sondaj gemimiz Çaycuma'da 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Açacağımız yeni tespit kuyularıyla bu rakamın yukarı yönlü revize edilmesini bekliyoruz. Bölgeye komşu jeolojik sahalardaki benzer keşiflere de kapı aralayacaktır. En kısa zamanda yeni sondajlara başlayacağız" ifadelerini kullandı.

"PİYASALARDA KARŞILIĞI 1 TRİLYON DOLARI BULMAKTADIR"

Erdoğan, "Bir diğer müjdeli haberimiz, dünyanın alanında en yetkin ve güvenilir rezerv değerlendirme şirketi sahada açtığımız 13 kuyunun 3 boyutlu modellemelerini çıkarttı. Detaylı analiz neticesinde daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküp rezervimiz 653 milyar metreküp olarak rezerve edildi. Böylece 170 milyar metreküp artarak toplamda 710 milyar metreküpe ulaştı. Bugünkü rakamla uluslararası piyasalarda karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. Onun için 2023 çok önemli. 85 milyon hep birlikte cumhuriyet tarihinin en büyük değerini ülkemize kazandırmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732