DOĞRU YOL PARTİSİ SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI FATMA KAYA KOPARAN İLE ÖZEL RÖPORTAJ

Merhaba Fatma hanım öncelikle okullarımızın sizi tanıması için birazcık kendinizden bahseder misiniz.

Yayın: 30 Ocak 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.01.2023 02:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Merhaba ben Fatma Kayakoparan, Ben yıllar önce eşimden ayrıldıktan sonra Silivri'ye yerleştiğimde, öncelikle kendime bir iş aramaya koyuldum.  Ve Silivri'de bulunan bir buzdolabı fabrikasına iş başvurusu için ziyarete gittim. O zaman benim Murat 124 modelinde bir arabam vardı gittiğim, fabrikada bir görevli araçla gittiğimi görünce, iş başvurusunu gittiğimi belirttiğimde bana buradan alacağın asgari ücret sana yetmez.

Onun yerine sen her sabah aracınla bu fabrikanın önünde simit satsan çok daha fazla para kazanırsın diye telkinde bulundu.

Ben de bu söz üzerine düşüne durdum ve karar verirken geçmişimde, Ankara'da bir spor salonunda yöneticilik yapmış olan biri olarak sokaklarda simit satma fikri önce ağrıma gitti. Sonra neden olmasın diye düşünüp ve işe koyuldum. Sonra ardından gerçekten para kazanmaya başlayınca, kendi kendime insanın ekmeğini helalinden kazanmasının nesi ayıp diye düşünerek işime devam ettim.

Ve iş başvurusu için gitmiş olduğum fabrikanın önünde 17 yıl boyunca sabahları simit poğaça çay satarak daha sonra oto muayene merkezinin önünde köfte ekmek satarak ekmeğimi kazandım.

Yani bindiğim o aracım benim ekmek teknem olmuştu artık.

Bu şekilde Ben oğlumu okuttum ve bu şekilde ayakta kaldım oğlumu, böyle okuttum büyüttüm ve evlendirdim.

Simitçilik ve köfte ekmekçiliğin ardından esnaflığa adım attım kendime bir gözlemeci dükkanı açtım, ancak dükkanı kullanmak isteyen bedava yemek içmek isteyen insanlar da oldu Daha sonra iş konseptimi değiştirdim çay ocağı ve kafeterya olarak değişime gittim.

Belli bir süre esnaflıktan sonra iş yerimi kapatıp kendimi eve kapadım yaklaşık 3 yıl evde ev hanımlığı yaptım.

3 yıl aradan sonra oğlumun da desteği ile Selimpaşa semtinde bir terzi dükkanı devraldım ve orda çalısmaya üretmeye başladım,fakat bir süre sonra, dükkan sahibi ile öncelikle 1000 TL'ye anlaşmıştık daha sonra benim kazandığımı görünce benden 3000 TL istedi. Daha sonra son olarak yapmış olduğum kira kontratı mı iptal edip dükkanı kapattım.

Daha sonra eski bir müşterimle karşılaştım ve bana neden dükkanı kapattığımı sordu Ben de durumu anlattım ve bunun için kapattığımı dile getirdim eski müşterim olan Muammer bey o halde Silivri'de bu işi neden yapmıyorsunuz diye sordu Ben de şu an artık imkanım kalmadı maddi olarak diye ifade ettim.

 

Muammer bey o esnada ben sana yardımcı olayım dedi ve bir arkadaşını aradı, arkadaşına benim ismimi vererek kendisinden terzi dükkanında kullanabilecek bütün eşyaları temin etmesini ve hiçbir para almadan peşinat olarak çalıştıkça ödeyeceğimi söyledi.

Böylelikle Silivri merkezde yeni bir dükkan kurdum çevrem de bazı insanların olumsuz tepkilerine karşı, Ben dükkanımı açarak yeniden çalışmaya başladım.

Çalışmaya başladım, bir süre sonra sizlerin de malumu olan pandemi süreci ile karşı karşıya kaldık. Ancak bu süreçte çok esnafın dükkan kapatırken ben yine mücadelemi vererek o evrede maske dikerek ayakta kaldım, bu süreç içinde bana destek olan Muammer bey keza yeni dükkan sahibi olan beyefendiler bana çok destek oldular ve yardımcı oldular Allah onlardan razı olsun.

Peki Fatma Hanım Siyasete nasıl başladınız ?

Siyasete , Daha sonra oğlumu evlendikten sonra evde de yalnız kaldım artık ve kendime yeni meşguliyet ararken siyasete girmeyi düşündüm ilk olarak ta Türkbirliği Partisi'nin Silivri İlçe Başkanlığı ile başladım, ardından Genel Başkan yardımcılığı görevine getirildim, daha sonra Türkbirliği partisi'nden ayrılarak, Büyük Birlik partisinden milletvekili aday adayı oldum. Kazanamadım ancak benim için güzel bir tecrübe oldu o süreçte genel başkanımızın desteğinin yanı sıra bana önceki partimden olan Türk Birliği Partisi Genel Başkan yardımcısı Hurşit Yiğit Başkanım beni her konuda destekledi.

 

Hatta şimdi Doğru Yol Partisi İlçe Başkanlığı yapıyor, olmama rağmen Hurşit başkan bana yine her zaman destek oluyor. Kendisinin yapmış olduğu hazırlamış olduğu birçok projeyi ilçe başkanlığını yapmış olduğum doğru yol partisi'nde de değerlendirmem için bana sundu, ancak ben bunu kabul etmedim ama her zaman düşüncelerinden ve tecrübelerinden faydalandım değerli bir insan oldu Hurşit Bey,

 

Doğru yol Partisi İlçe başkanlığına atandığım anda hemen işe koyuldum kaymakam beyi ziyaret etmek istedim ancak, kaymakam Bey'in görev süresi dolmuş, başka bir yere tayin edilmiş ve gidişine istinaden bir davet verilmişti. Ben de bu davete katılarak, kaymakam beye kendimi takdim ettim, benim bu heyecanlı girişim bir tarafta AK partili bir tarafta da MHP'li camia yanında dikkatini çekmişti kaymakam beyin beni tebrik ederek eski bir doğru yok partilisi, olarak sizin de başaracağınıza inanıyorum demesi beni ayrıca motive etti ve kendisine başardığım zaman mutlaka sizi ziyarete geleceğim dedim. Ve Yeni görevinde başarılar dileyerek o davetten ayrıldım.

 

ÖZEL RÖPORTAJ :Gönül Güleç & Gülşah Şener

 

#
Yorumlar (1)
Fatma Kayakoparan
30.01.2023 10:02
Bu özel ve güzel sohbet için gönül hanıma Gulsah hanıma gazetenin imtiyaz sahibi beyefendiye çok teşekkür eder minnetlerimi sunarım yayın hayatınızda başarılar dilerim daima doğrunun yanında olmanız dileğimle iyi çalışmalar diliyorum.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732