Coinoxs, ilk kez gerçekleştirilecek olan ICP Turkey Ideathon etkinliğinin organizasyonunu üstlendi!

Coinoxs, ilk kez gerçekleştirilecek olan ICP Turkey Ideathon etkinliğinin organizasyonunu üstlendi!

Ekonomi Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 01:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Blockchain tabanlı ürün ve hizmetleriyle bilinen Coinoxs, DFINITY Vakfı tarafından kurulan ve blockchain teknolojisinin gelişimine bugüne kadar önemli katkılarda bulunan öncü Web3 projelerinden Internet Computer (ICP) ile iş birliği gerçekleştirdi. Şirket bu kapsamda, projenin Türkiye’deki bilinirlik hedeflerine destek olurken, ICP Turkey Ideathon etkinliğinin de organizasyonunu üstlenecek.

 

Web3 ve blockchain alanlarındaki çalışmalarıyla öne çıkan yerli girişim Coinoxs önemli bir duyuruda bulundu. Şirket, DFINITY Vakfı tarafından kurulan ve blockchain teknolojisinin gelişimine bugüne kadar önemli katkılarda bulunan öncü Web3 projelerinden Internet Computer ile iş ortaklığı gerçekleştirdiğini açıkladı. Coinoxs, bu süreçte ICP.Hub Turkey’i kuran ve Türkiye’de topluluk oluşturma ile bilinirlik artırma çalışmalarına başlayan Internet Computer’ın bölgesel merkeziyle birlikte büyümesine destek olacak. Geçtiğimiz dönemde OxsDao ile merkeziyetsiz bir Web3 inkübasyon ekosistemi oluşturulması noktasında önemli işlere imza atan Coinoxs, ICP iş birliğiyle birlikte Web3 topluluklarının çeşitli organizasyonlar aracılığıyla bir araya gelebilmesi için çalışmalar yürütecek.

 

Coinoxs’ın Internet Computer’a sağlayacağı desteklerin başında ICP Turkey Ideathon etkinliğini organizasyonu geliyor. Şirket bu etkinlikle beraber, sahip olduğu geniş network’ü etkinliğe davet ederek hem Internet Computer’ın Türkiye’de geniş kitlelerce tanınmasına hem de blockchain altyapılarının tanıtılmasına olanak tanıyacak. ICP Turkey Ideathon ayrıca, ICP'nin kurucusu olan ve İnternet Bilgisayarı blok zincirine büyük katkı sağlayan DFINITY Vakfı'nın sunduğu fırsatlardan Türk girişimcilerin ve kurucuların yararlanmasını kolaylaştıracak.

 

Gerçekleştirdikleri iş birliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Coinoxs CEO’su ve Kurucusu Can Azizoğlu, “ICP küresel ölçekte öncü Web3 projelerinden bir tanesi. Önümüzdeki dönemde dünya genelinde büyüme hedefleriyle paralel olarak Türkiye’de daha aktif bir şekilde varlık göstermek istiyorlar. Biz de kurduğumuz iş birliğiyle bu amaç doğrultusunda kendilerine destek olacağız. Başta düzenlediğimiz etkinlikler ve ulaştığımız kitlelerle tüm ekosisteme ciddi bir katma değer sağlayacağımızı düşünüyoruz.” dedi. 

 

Türkiye pazarına ve Coinoxs ile gerçekleştirdikleri iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ICP.Hub Kurucu Ortağı Daria Chernozub, “Türkiye ekosistemimiz için oldukça önemli bir ülke. Biz de ICP.Hub olarak buradaki varlığımızı artırmak ve daha çok paydaşa temas etmek istiyoruz. Bu doğrultuda da Coinoxs ile güzel bir iş birliği gerçekleştirdik. Kendileri bugüne kadar Türk blockchain ekosistemi için güzel çalışmalara imza attı. Bundan sonraki süreçte de ICP.Hub’ın Türkiye yolculuğunda birlikte başarılı işler çıkaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

 

Öte yandan, İstanbul Nişantaşı’ndaki merkezini bir blockchain üssü haline getiren Coinoxs bu üste hem çeşitli etkinlikler düzenleyerek ekosistemi bir araya getiriyor hem de OxsConnect Hub ile Web3 ve blockchain girişimleri için oluşturduğu inkübasyon merkezini geliştirmeye devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732