CHP ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ŞAHAN, 5 YILLIK 147 PROJESİNİ AÇIKLADI

ŞAHAN: “25 mahallemizin her birine özel kentsel dönüşüm programı geliştireceğiz. Planlama dönüşüm ve güçlendirme modelimizle 100 bin kişinin doğrudan yaşamına etki edececeğiz.”

Siyaset Yayın: 02 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2024 17:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Çocuk gelişimi konusunda danışmanlık hizmeti vereceğiz. İlçemizdeki sağlık kuruluşları ile işbirlikleri kurarak, SMA başta olmak üzere ücretsiz doğum öncesi testleri uyguluyacağız.” dedi. “12 Adet Çocuk Oyun Merkezi” Sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerde okullara günde bir öğün ücretsiz yemek ulaştırıcaklarını da kaydeden Şahan, “3 ile 6 yaş arası çocuklarımızın güvenle oyun oynayabilecekleri ve eğlenirken öğrenecekleri 12 adet Çocuk Oyun Merkezi kuracağız. Bu merkezlerde her çocukla özel olarak ilgilenilecek. Annelerin pazara, doktora vb. bir yere giderken çocuğumu nereye bırakacağım derdi olmayacak. Her mahalleye 1 kreş hedefiyle kreşler açmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi teknolojiyle bir araya getirecek bir gençlik merkezi inşa edeceğiz. Merkezimizde ulusal ve uluslararası yayınların da olduğu geniş arşivli bir kütüphane, e-spor ekipmanları, oyun koleksiyonları ve ortak çalışma alanları yer alacak. “10 bin kişiye istihdam” Kariyer ve Yetkinlik Yönetim Merkeziyle 10 bin kişiye istihdam odaklı kariyer olanakları sunacaklarını da aktaran Şahan, “Dünyada çok önemli eğitim kurumlarının online sistemlerine erişilebilecek bir teknolojik altyapı kuracağız. 5 yılda 15 bin gencimizi kültür sanat etkinlikleri ile ücretsiz olarak buluşturacağız. İktidarın, kadınları eve hapsetmeye çalışan politikalarına geçit vermeyeceğiz. Kampanyamda neredeyse tüm kademelerde karar verici noktada kadınlarla çalışıyorum. Meclis üyesi adaylarımın yüzde 50’ye yakın oranı kadınlardan oluşuyor. Bu konuda çok kararlıyım. Şişli, eşitlik politikalarında sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin de öncü ilçesi haline gelecek. Yaş almış kıymetli büyüklerimizi asla yalnız hissettirmeyeceğiz. Engelsiz bir yaşamın inşa edildiği bir Şişli için çalışacağız. Cumhuriyetimizin ilk kadın doktorlarından olan Prof. Dr. Müfide Küley’in adını verdiğimiz Yaşlı ve Engelli Bakımevini açarak, sağlık hizmetleri, sosyal ve kültürel etkinliklerle yurttaşlarımızın her sürecinde yanında olcağız. 25 mahallemizde düzenli bir aralıkta özellikle çocuklarımız için ağız ve diş taraması yapacağız.” şeklinde konuştu. Haldun Dormen Kültür Merkezi Şişli’yi kültür sanatın merkezi haline getirerek, sanatı ve sanatçıları destekliyeceklerini vurgulayan Şahan, “Çok kıymetli sanatçımız Haldun Dormen’i ziyaretimde kendisine kültür sanat merkezi projemizden bahsettim. İzni olursa bu merkeze adını vermek istediğimi söylediğimde memnuniyetle kabul etti. Merkezimizin inşa sürecini göreve geldiğimde başlatacağım.“ diye konuştu. Şahan ayrıca tüm ibadethanelere hak ettiği kıymeti vereceklerini söyleyerek, ilçeye bir Cemevi inşa edeceklerini de kaydetti. CHP Şişli Meclis Üyesi adaylarının tek tek sahneye çağırılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekildi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732