Bursa'da 9 yaşındaki kıza cinsel istismar suçundan 5 yıl hapis cezası

Bursa'da çocuğa karşı cinsel istismar suçlarından kaydı bulunan Suriye uyruklu bir kişi, markette oyuncaklara bakan 9 yaşındaki kıza elle sarkıntılık yaparak cinsel istismarda bulundu. Sanık 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Asayiş Yayın: 11 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 11.02.2024 19:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bursa'da çocuğa karşı cinsel istismar suçlarından 3 ayrı suç kaydı bulunan ve annesiyle gittiği markette oyuncaklara bakan 9 yaşındaki kız çocuğu A.M.'ye elle sarkıntılık yapan Suriye uyruklu 28 yaşındaki Muhammed Habbabe, "sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren hakim, cezada indirim yapmadı.

Olay, 4 Aralık 2023'te Yıldırım ilçesinde meydana geldi. A.M. annesi G.M. ile markete gitti. İddiaya göre annesi temizlik malzemelerinin olduğu reyona bakarken, A.M. de oyuncakların olduğu reyona bakıyordu. Çocuk, raftaki oyuncağa baktığı sırada arkasından yaklaşan Suriye uyruklu Muhammed Habbabe, A.M.'ye elle sarkıntılık yaptı. Marketteki güvenlik kamerası tarafından görüntülenen olayın ardından, çocuğun yaşadıklarını söylediği annesi polise şikayette bulundu. Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği tespit edilen şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Bursa'da 9 yaşındaki kıza cinsel istismar suçundan 5 yıl hapis cezası

BAŞKA ÇOCUKLARA DA İSTİSMARDA BULUNMUŞ

"Çocuğa karşı cinsel istismar" suçundan 3 ayrı suç kaydı bulunan, poliste ve savcılıkta verdiği ifadesinde "Şeytana uydum." diyen Habbabe tutuklandı. Hakkında Bursa 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan sanık, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, A.M.'nin annesi G.M. ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Tutuklu sanık Habbabe, mahkemede tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında önceki ifadelerini kabul etmeyip, "Olay günü markete gitmiştim. Çok acelem vardı. Alışveriş yaparken yanlışlıkla elim orada bulunan kıza çarptı. Karakolda avukatım olmadığı için korktum. Farklı ifadede bulundum. Ben bilerek dokunmadım. Cinsel amaçlı hareket etmedim. Suçsuzum beraatımı istiyorum." dedi.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732