Bu virüs Türkiye’de ilk kez görüldü işletmeler karantinaya alındı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda ivedi bir şekilde acil durum aşısı geliştirilerek yeterli sayıda üretim sürecine başlanıldı.

Sağlık Yayın: 11 Mart 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 11.03.2023 00:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Konu üzerine detaylı bilgiyi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sosyal medya hesabı üzerinden aktardı.

Son günlerde ortaya çıkan Irak’ta meydana gelen şap hastalığı ile ilgili acil durum ilan edildi. Bakanlık bu duruma kayıtsız kalmadı. Şap virüsü tehlikesine karşı; “Vatandaşların kaygılanmasını gerektirecek bir durum yok” diyerek detayları paylaştı.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ GÖRÜLDÜ!

Konu ile ilgili başlatılan çalışmalar Şap Enstitüsü Müdürlüğü tarafından farklı işletmelerden alınan numunelerin incelenmesi ile başlandı. Daha önce Türkiye’de görülmeyen SAT-2 serotipi olduğu keşfedilen bir virüse rastlandı.

Bu korkutucu ve ileri boyutlu önlenemeyen senaryoları beraberinde getirebilecekti. Bakanlık bu duruma el attı ve hastalığın daha da yayılmaması için aşı geliştirerek üretime başladı.

8 İŞLETME KARANTİNAYA ALINDI!

Irak’ta başlayan ve Türkiye’de de ilk kez rastlanan bu virüs için 8 farklı işletmeyi karantinaya alındı. Bu yeni virüse karşı aşı üretildi ve kullanıma hazır şekilde dağıtımı gerçekleştiriliyor. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü konu üzerine de bir bildiri yayınladı. Hayvan pazarları ikinci bir duyuruya kadar tamamen kapatıldı.

BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR İÇİN AŞILANMA BAŞLADI!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kilis Ticaret Odasında gerçekleştirilen toplantıda bu yeni vakaya yönelik alınacak önlemler için önemli açıklamalarda bulundu. Kirişçi konuşmasında vatandaşlara seslenerek; “Kaygılanmayın ve endişelenmeyin” dedi. Konuşmasının devamında ise şu sözlere yer verdi:

“Vatandaşlarımızın kaygılanacağı bir durum henüz yok. Aşı geliştirildi ve yeterli sayıda üretime başlanıldı. Bugünden itibaren büyükbaş hayvanların tamamı aşılanacaktır” dedi.

 

 

 

 

kamupersoneli.net

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732